Dom där första dagarna som nykläckt förälder

 
Varje gång jag åker pendeltåg förbi Flemingsberg så tänker jag på att Zack är född på Karolinska i Huddinge (ligger i närheten av Flemingsbergs pendeltågsstation). Det är nästan som att åka tillbaka i tiden och jag minns hur vi tog pendeltåget till Flemingsberg för igångsättning (för ungen ville ju inte komma ut!). Jag ville inte föda på SÖS för jag fick dåliga vibbar av läkaren som jag träffade där, kändes helt enkelt inte bra och då ska man säga till! Det gjorde jag och bytte till Karolinska och där kändes allt verkligen toppen.
 
Men jag minns också när vi skulle åka tillbaka till Karolinska för någon kontroll bara 1-2 dagar efter Zack var född. Först blev jag osäker, kan vi ta med en liten nyfödd bebis på ett pendeltåg - bland en massa baciller?!? Vi kanske borde ta taxi (vi hade ingen egen bil)??? Jag minns hur jag stod och nästan vaktade Zack när han låg där i vagnen på pendeltåget. Det var väldigt nervöst att bege sig ut i kollektivtrafiken med en sån liten en!
 
Jag pratade med en vän om detta och hon sa att hon var precis likadan. Att hon stirrade argt på alla som hostade inom 10 meters avstånd av hennes lilla nyfödda bebis och att hon vågade knappt korsa gatan med barnvagnen i början. Man kan skratta lite åt det nu men just då så är man så otroligt rädd att nåt ska gå fel och man gör allt för att skydda det lilla livet. Det är skönt att den perioden är förbi men samtidigt så kan jag sakna det lite också  :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Bee
2013-10-03 @ 10:53:23

Jag var likadan, en tigermamma :-) Nu är jag lugnare men tigern finns där i mig i alla fall. Det är bra att i största möjliga mån se till att man är bekväm där man ska föda, jag kände mig inte bekväm att föda på sjukhus alls så vi valde en privat BB som har sina lokaler på Danderyds sjukhus, miljön är och har alltid varit viktig för mig och personalen där var underbara. Varje gång jag kör förbi Danderyd så tänker jag på den underbara tiden och nostalgin blir så härlig, men jag minns även alla hormoner och hur mkt jag grät då det skulle tas blodprov på min nyfödda :-)

Världens bästa Maria
2013-10-03 @ 11:33:54 Blogg: http://mariajohanssons.blogg.se

Jag minns så väl första bilfärden hem från BB. Dikeskanterna var djupa som raviner! Och alla andra bilar körde jättefort och jättenära oss. Jag satt i baksätet och hade nästan panik för det kändes så läskigt. Idag kan jag köra samma sträcka och le lite för mig själv hur fånig jag var för dikeskanterna är inte speciellt djupa. Men jag minns ändå känslan och jag upplevde de verkligen som raviner! :-D

Jenny - mammaliv i Nashville
2013-10-03 @ 15:26:30 Blogg: http://jennybenny.se

Jag var helgalen som nybliven förälder. Samtliga var tvugna att ha influensa-vaccin som ens kom innanför dörren, alla var tvugna att sprita händerna, ingen fick vara lite förkyld, haha.
Och när vi var tvugna att ta Subway till barnläkaren 2 dagar efter August var född så var jag helt paranoid & hade verkligen ångest i flera dagar till jag förstod att barnet inte fångat någon hemsk förkylning. Han var täckt med filtar exakt heeela vägen, hehe. Men så är ju NYC inte den mest renliga staden heller.. ;)
Kul att höra att andra känt samma :)

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet