bambi

Knäckig äppelpaj
På hösten ska man äta en massa äppelpaj, eller hur? Här kommer ett recept på en väldigt enkel men supergod äppelpaj. Vi åt faktiskt upp den direkt, som efterrätt i lördags  :)
 
Om man är sugen på fler versioner av äppelpaj så kan jag rekommendera världens godaste äppelpaj och äppeltosca
 
 
3 äpplen
1 ½ msk kanel
1 ½ msk strösocker
100 g smör, rumstempererat
2 dl havregryn
3/4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1½ msk mörk sirap
 
Vaniljkräm
2 dl smetana
1 ½ msk strösocker
½ krm vaniljpulver eller ½ urskrapad vaniljstång
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dom med kanel och 1 ½ msk strösocker.
3. Rör ihop smör, havregryn, mjöl socker (½ dl) och bakpulver till en smidig smet.
4. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
5. Vaniljkräm: Rör ihop smetana, socker och vaniljpulver.
 
 
#1 - finurliga fröken

Gud va gott! Äpple kaka och äpplepaj är ju underbart! Med massa vaniljsås. Den där måste jag testa någon dag
Kram

#2 - Elin - Livat på torpet

Men åh så gott! Den måste jag nog testa till helgen. För pajer är något som vi äter gärna ;)

#3 - Lina

MUMS gott :) Måste baka äööeppaj jag med, kram kram

#4 - Longevity - en blogg om hälsa

Mums vad gott!