bambi

Porterstek
Hej alla fina bloggläsare! Idag ska jag och barnen iväg och se på maken när han har rättegångsspel. Det är nämligen så att alla sveriges domstolar har öppen domstol idag där man kan få se fiktiva rättegångar och se hur arbetet går till. Maken ska vara med i en barn-version av rättegångsspel där Lisa Buse står åtalad... haha... så barnen ser fram emot att se sin pappa när han "jobbar".
 
Men innan vi åker iväg tänkte jag ge er ett tips på ett härligt långkok, som kanske passar bra inför söndagsmiddagen? Vi åt porterstek för ett tag sen och när jag visade upp det på Instagram så var det många som blev sugna, så här kommer receptet:
 
 
 
1,5 kg högrev fransyska eller innanlår
 
Kokspad:
0,5 liter flaska porter eller mörkt öl
0,5 dl koncentrerad svartvinbärsaft
0,5 dl vatten
3/4 dl soja
6-8 rosépepparkorn
2 tsk oregano eller timjan
2 st skivade gula lökar
3 st köttbuljonstärningar
 
Sås:
Kokspad
1 dl grädde
4 msk vetemjöl
 
1. Lägg alla ingredienser till kokspadet i en gryta och låt koka upp, lägg sedan i köttet.
2. Låt koka på svag värme tills köttet blir mört, ca 1,5-2 timmar för en hel stek, vänd köttet några gånger. Jag lät min koka i uppåt 3 timmar till och med och det blev väldigt mört och gott!
3. Sila kokspadet och gör såsen. 
 
 
#1 - Madeleine

Porterstek är ju så gott! Jag lagar alltid på älg eller hjort då jag har jägare i familjen.

#2 - Hanna Karlsson

Vad gott det låter!