bambi

Pyrex 4 in 1 PLUS
 
Jag fick hem ett trevlig bud med lite olika produkter från Pyrex. Jag har aldrig testat deras produkter förut så det var roligt att få testa lite nya saker. Jag föll direkt för deras 4 in 1 PLUS serie med förvaringskärl i glas som går att använda i ugnen, micron, frysen eller kylskåpet förstås. Den har en praktisk ventil i locket som är perfekt när man använder den i micron.
 
Jag värmde lite frysta baby morötter i den och det var väldigt smidigt. Sen under lunchen idag när jag satt och åt min medhavda lunch i en sån där IKEA-plastburk som alla har så märkte jag hur plasten i botten började lossna. Då kom jag och tänka på hur mycket kemikalier man får i sig när man äter ur dom där plastburkarna... inte bra! Jag slängde faktiskt den burken efter jag hade ätit upp maten. Man kanske skulle investera i fler av dessa forvaringsburkar och ha med som lunchlåda istället, för locket är faktiskt helt luft- och vätsketätt.
 
Jag kan bli lite rädd för alla kemikalier som finns runtomkring oss men samtidigt så tänker jag på att jag inte röker i allafall.... Hur tänker ni kring detta med kemikalier i plast? Använder ni plastburkar som lunchlåda?
#1 - Malin

Jag använder lunchlåda i plast men jag försöker att aldrig värma den eller äta direkt ur den. Plast ger ifrån sig extremt mycket kemikalier när det blir varmt. Är därför man inte ska värma dessa i mikron samt ha plastvattenflaskor i solen.

#2 - Jenny - mammaliv i Nashville

Vi har plastbantat oss till ett nästintill plastfritt hem & jag är SÅ glad över det. För det första så håller ju glas i längden, vilket sparar pengar. Men också är det ett av de få saker jag faktiskt kan skydda min August från. Mat, plast, & städprodukter i hemmet. Och vilka kläder han har på kroppen. Så fort vi sätter foten utanför dörren är det ju kemikalie-fyllt till bredden så jag tänker att kan jag hålla mitt hem "rent" så har jag gjort det bästa jag kan :)

#3 - Marie-Louise

Ja jag använder plast som matlåda... Borde kanske inte göra det :( Kram

#4 - Kattis

Jag har matlådor i glas från biltema :) locket är i plast men det behöver man ju inte värma eller äta från! Tror helt klart på att dom flesta borde plastbanta sitt hem en del..

Svar: Åh, vilket bra tips med Biltema! Tyvärr är vi inte i närheten av något Biltema särskilt ofta!
bambi

#5 - Elin - Livat på torpet

Här hemma har vi rensat bort den mesta plasten. Allt går ju inte få bort tyvärr. Men jag ska absolut kolla på dom där förvaringslådorna i glas. Det är något som fattas hör hemma (även om glasburkar fungerar mycket bra det med! :))

#6 - Lina

Jag gillar de jätte mkt :) Tyvärr gör jag ju alltid mina matlådor i folieformar när jag jobbar / flyger....å sen slänger de....så det e väl inte så smart :( Ha en mysig kväll, vi ses väl på fred? kram kram

#7 - EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

Jag har maten i plastlådor men lägger alltid upp på tallrik och värmer (extremt sällan jag värmer i plastburken). Känns som att det blir lite tungt att släpa på matlåda i glas... ibland har man dessutom flera matlådor med sig (ibland för hela veckan).

#8 - Malin - allt och lite annat

Vi har mest plastlådor men jag undviker att värma eller äta i dem. Jag har läst om hur mycket kemikalier som frigörs vid höga temperaturer! Jag har faktiskt en sån glaslåda från Pyrex, har inte hunnit testa men de verkar suveräna! :)

Vi ses på fredag! :)

#9 - Sandra - hotnailpolish

PLASTBANTA! Nu! Jag vill också köpa såna lådor till min studentlya, eller de från Biltema :)

#10 - Sanchlou

Jag gör som flera andra: kyler och förvarar maten i plastlådor. Värmer och äter på porslin. Jag har dessutom en vattenflaska av metall. När jag pluggade fanns ju inget matporslin att tillgå, så då fick jag vackert värma min mat i plastlådor. Inte nog med att en får i sig gudvetvad, jag upplever att de håller inte lika länge som man värmer, karvar med bestick i botten och sen som grädde på moset kör dem i diskmaskinen. I alla fall inte de billiga vi kör på...

#11 - Mamman till L & L

Jag har slutat använda plastlådor till mat, och även börjat tänka på vad barnens leksaker innehåller. Micro har jag slutat helt med då då mineraler, vitaminer och näringsämnen reduceras eller ändras så att den mänskliga kroppen får liten eller ingen tillgång till dem, eller absorberar kroppen en ändrad sammansättning som inte kan brytas ner. Mineralerna i grönsakerna ändras till cancerogena fria radikaler när de lagas i mikrovågsugn.Och överhuvudtaget riskerar mikrovågslagad mat att förorsaka mag- och tarmcancertumörer. (Vilket bl.a kan förklara den snabba ökningen av tjocktarmscancer i Amerika)

#12 - Annasofia

Hej

Pyrex matlådor verkar ju jättebra. Vet du var man kan köpa dem? Hittar ej på nätet. Bara en på Claes Olson men den var lite för stor för matlåda.
hälsningar
Ann-Sofi

Svar: Hej! Man kan beställa Pyrex produkter på www.latabledarc.com och dom skickar till sverige.
bambi