bambi

Ugnsrostad chorizo med tomat och fänkål
Barn älskar alltid korv och i denna rätt får man även med lite fänkål och annat som kanske inte äts annars. Den är supergod och kan ätas tillsammans med lite pasta (som också brukar vara en favorit hos barnen). Sköter sig självt i ugnen också, det gillas!
 
 
2 rödlökar
2-3 vitlöksklyftor
2 små fänkål
1 pkt chorizo
½ urkärnad chili
1 burk konserverade körsbärstomater
1 nypa socker
rosmarin
olivolja
 
1. Sätt på ugnen på 225 grader på grillfunktionen.
2. Skala och strimla rödlök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen tunt. 
3. Dela korvarna en gång på mitten och en gång på längden. Hacka chilin fint.
4. Ringla olivolja i botten av en ugnsform och lägg i lök, vitlök, fänkål, chorizo och chili. Rör om alltsammans och rosta sedan i mitten av ugnen i ca 15 min.
5. Tillsätt körsbärstomater, socker, rosmarin och lite salt och peppar. Rör om och rosta ytterligare 15-20 min.