bambi

Bästa tipset att få barnen att äta! Fungerar varje gång!
Här ska ni få ett tips som fungerar varje gång! Jag har även tipsat några vänner om detta och det fungerar lika bra för dom så jag tänkte att jag måste ju delge er också! Det är ett sånt SUVERÄNT tips så jag är nästan lite stolt över att jag har kommit på det.  
 
 
När barnen säger att dom inte vill smaka eller att dom är färdiga men knappt ätit nåt så säger vi att dom ska äta lika många bitar eller tuggor som dom är gamla. Så Leah äter då 3 bitar/tuggor till och Zack äter 5 bitar/tuggor. Dom protesterar ALDRIG utan äter glatt dom 3 eller 5 bitarna. Så då får dom i allafall i sig nånting och det är inget bråk!
 
Jag tror att det här funkar så bra för att för barn så är detta med hur gamla dom är något "heligt" nästan för dom. Det pratas hela tiden om "hur gammal är du" och dom får visa med fingrarna och så. Det blir något magiskt över denna siffra så dom tycker oftast att det bara är roligt att äta 3 eller 5 bitar, även fast dom nyss sagt att dom inte vill ha!
 
Testa! Jag lovar att det funkar!
#1 - Helena

Det kör vi med här hemma också! Vi använder det till mycket faktiskt. Om vi tex har fika med oss blir det ofta lite kex och då säger A själv att han vill ha så många kex som han är gammal (3). Vid maten vill han ha tre köttbullar, tre korvbitar osv. Så vi får passa på att använda det binär han är lagom gammal och inte tio (tio kex osv hehe) :-)

#2 - LILITH - Boktokig mamma med borderline

Vi körde något liknande när trollen var små, fast istället var det en tugga för varje person i familjen. De åt oftast mer än de tänkt ifrån början för de kom bara på fler och fler personer :)

#3 - Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Bra tips! :)

#4 - Katti

Vi brukar också göra så :) Det funkar faktiskt!

#5 - Sofi

Min syster körde detta knep på mina barn i måndags och det funkade direkt. Så ett helt klart bra tips för barn som inte vill äta. Ha en bra fredag! /s

#6 - Fru P

Hmm, det måste jag komma ihåg tlls Egon blivit större. Det funkar ju inte så bra nu när Egon endast är 0 år gammal ;)

#7 - Anna, Gbg

Vi har kört något liknande i flera år och det brukar också fungera. Har stött på motstånd en och annan gång men oftast så blir det så att de äter mer än de där bitarna som var räknat från början :-)

#8 - ella

super gullig blogg, söt design! kika gärna in på mig och lämna gärna en kommentar vad du tycker ! :)

#9 - lisette

så gör vi med när det behövs. det bästa med det tricket är att Loke (6 år) sedan upptäcker att han faktiskt var hungrig så då äter han upp allt... ;)

#10 - Veronica

Måste prova detta jag också. Har en tjej som istorsett bara äter makaroner med ketchup.....skulle ju vara bra att äta nått annat ibland också ;-)

#11 - Malin- allt och lite annat

Haha, vilket roligt tips! Min 3-åring är verkligen fixerad vid sin ålder så det funkar säkert, måste testas! :)

#12 - Rita

Det har jag också kört med på förskolorna jag jobbat på de senaste 15 åren. Funkar varje gång! :)

#13 - tessa i höghuset

Jag brukar vara lite försiktig med att truga i barnen mat, för jag vill att de ska känna efter själva om de är hungriga och inte lära sig att det är "duktigt" att äta om du förstår vad jag menar. Sen är det ju så i praktiken att barn med myror i rumpan kan behöva lite trix för att ta sig ro att äta, så lite trugande kör jag också med.... jag brukar fråga dem hur många tuggor det får plats till i magen, och då brukar de dra till med något...

Sen har jag faktiskt också ett tips jag skulle kunna dela med mig av. Jag är rätt hård på att barnen ska smaka på maten, ofta upptäcker de att de gillar den sen. Om de vägrar brukar jag be dem slicka på tuggan istället. Det känns ofta inte lika motvilligt som att stoppa främmande mat i munnen. Och gillar de den inte sen, så nöjer jag mig med det, då har de åtminstone provat.

#14 - Elin - Livat på torpet

Vi brukar också köra med det knepet. Och oftast slinker det ner några tuggor extra i rena farten ;)