bambi

Ibland känner jag mig riktigt gammal...
I min IB-klass så diskuterar vi just nu droger och kriminalitet. Så, vi skulle lyssna på två låttexter som handlade om droger. Den ena med Guns n' Roses, senare när vi diskuterade den så frågar en elev om Guns n' Roses var stora på 60-talet.... då kände jag mig gammal! För jag lyssnade ju på dom när jag var tonåring! 
 
Efter lektionen så ville en annan elev att jag skulle lyssna på en låt som han hade som handlade om hur kändisar låtsas ha testat droger (eller nåt sånt). Det var Macklemore och jag kände mig lite cool som visste vem det var och sa att jag gillar hans låt "Drift shop". Denna låt som eleven skulle låta mig lyssna på hette "Otherside" och när den började spelas så kände jag ju igen melodin! Det var ju samma melodi som Red Hot Chilipeppers "Otherside" och jag sa det och eleven tittade frågande på mig... Jag blev helt chockad!! Sen kom jag på att jag börjar nog bli lite gammal....
 
Men Red Hot Chilipeppers "Otherside" borde väl dom flesta känna igen?!? Jag ÄLSKAR den!! En gång sjöng jag och Karin denna så högt att grannen kom och ringde på.... men det var en si så där 13 år sen....
 
 
#1 - Longevity - en blogg om hälsa

Ja jösses vad tiden går. Hur gammal är du förresten?

Svar: Jag är född 1980 :)
bambi

#2 - jessica

hahaha jag förstår att du känner dig gammal! Men det är bara för att du omger dig av ungdomar! jag omger mig av åldringar och känner mig ganska så ung fortfarande ;)

Men jag håller med, jag älskar den låten!!

#3 - Malin - allt och lite annat

Haha, ja vad roligt det är med covers och ungarna tror att det är nya låtar! Då känner man sig lite gammal. :) Älskar också den låten!

#4 - Världens bästa Maria

Va? 60-talet? Men hallå, jag ÄLSKAR Guns N Roses!! 60-talet? Nu blir jag förnärmad här! :-D

Svar: Haha, det blev jag också kan jag säga!!
bambi

#5 - Tess

Visst men en del band SKA man känna till. De där två är bra exempel på det.

#6 - Rita

Haha, Jag har varit "tant" sen jag var 19 år, eftersom jag är förskollärare. Själv brukar jag föredra att bara kallas vid mitt förnamn och brukar lära barnen det så fort som möjligt i början av hösten. :)

#7 - Sara

Dagens ungdomar ;)

Jag tycker att det är sånt som hör till "allmänbildningen" att känna till, typ :) Jag ÄLSKAR "äldre" musik. Jag tycker att det gjordes bättre musik förr. Jag tycket t ex att Queen är ett av världens största och bästa band. Och Freddie Mercury dog nät jag var fem år gammal ;) Sen finns det massor av fler bra band från förr :D

#8 - Dolce Bambini- Änglamamma -jordebarnsmor.

Förundras ändå av många ungdomars okunskap idag om saker man borde läst eller hört nåt om musik eller whatever, en del vet ju knappt att andra världskriget funnits som exempel. Idag finns ju allt också tillgängligt så nära, på nätet. :-) Fast okej, jag har väl inte stenkoll på "Justin Bäver" o allt vad de kallas nu mer ;-) men det är ju ett stort glapp mellan 60 tal och 80 tal liksom, och även inom musikgenren som spelades :-p syftar på gunsen´s nu.

#9 - Jenny

Själv är jag född 90 men lyssnar nästan bara på "gammal" musik. Var tex en beatlesnörd när jag var 12, tror det var lite ovanligt :p Tycker det är märkligt att folk inte känner igen "otherside" den är ju jättebra och väldigt känd! Tycker det är en av deras bästa faktiskt! :)