bambi

Inför Årets Konditor 2013
 
Ett av årets höjdpunkter, för mig som älskar att baka, är ju tävlingen Årets Konditor. Förra året fick jag träffa finalisterna och smaka deras kreationer och det var ju som i en dröm! Tävlingen fyller 25 år i år och finalen hålls för första gången i Stockholmsmässan i Älvsjö (den 3-4 oktober).
 
 
Igår var vi på Chokladfabriken tillsammans med finalisterna som lärde oss att göra mini-dammsugare, mini-prisesstårta och annat i mini-format för årets tema är just småskalighet. Hur sött är det inte med alla dessa bakverk i mini-format?
 
 
Jag är faktiskt rätt så stolt över min mini-prinsesstårta. Första gången jag gör en sån! Men min absoluta favorit var rulltårtan, så så så god! Vi fick med oss recept hem på allt vi gjorde men dom var lite för avancerade för mig. Jag måste bekänna att jag äger ingen godistermometer (sån termometer som man kan ha när man ska koka saker) och man behövde termometer till flera av recepten (på tal om att jag vill hålla mig till enkla recept...).
 
 
Även Linda var med och bakade! Temat var extra passande för henne då hennes dotter som fyller 2 år ska ha ett "mini"-tema på sitt kalas.
#1 - Towis

Oj jag ser ut som jag ska döda någon :)

#2 - Petra

Så perfekt med minibakverk, då orkar man ju äta flera sorter! :)
Tårtan var jättefin! Måste prova att göra egen prinsesstårta någon dag, har aldrig gjort det.

#3 - Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Åhh va roligt!! :)

#4 - Caroline

Det behövs sällan en specifik godistermometer, jag kör med stektermometern (har en digital) det fungerar lika bra det när man tex ska koka kola!