bambi

Läkarbesök, lönelöfte och längtan
 
Puh, jag har knappt hunnit blogga idag (det har mestadels varit förinställda inlägg) för det har faktiskt varit fullt upp idag. Igår så började Leah bli lite röd i ansiktet men imorse så var det ännu värre och hon var så varm om kinderna att vi först trodde att hon hade feber! Vi kollade tempen men det var ingen feber, men det hettade verkligen om kinderna. Vi fick en tid hos läkaren som inte riktigt visste vad det var eftersom det inte kliade och hon inte hade någon annan påverkan. Det är kanske någon allergisk reaktion så Leah fick lite tavegyl utskrivet så får vi se om det hjälper. Har ingen aning om vad det är, men eftersom det kom så snabbt så kändes det lite läskigt.
 
 
Sen så har det varit bankmöte idag och vi har fått ett påskrivet lånelöfte. Det känns otroligt bra! Nu kan vi börja gå på husjakt på riktigt!  :)
 
 
Sen så har vi förstås förberett oss inför den stora dagen imorgon. Vi har slagit in paket och blåst upp ballonger. Det känns som att i år är första året som Zack verkligen har LÄNGTAT och har haft det där pirret i magen inför sin födelsedag  :)
 
Jag har även planerat vad som ska bakas inför kalasen! Jag har lagt in en beställning hos MatHem så att allt kommer hem till dörren, så skönt! Känns som att jag inte skulle överleva utan dom längre...  ;)
#1 - Martina

Jag tror detalj "femte sjukan" ibland är det bara de röda hettande kinderna som kommer som första symptom. En del får bara det symptomet medans andra efter någon dag r fler symptom. Kolla på 1177.se

#2 - Karin

Sådär såg min son ut när han hade femte sjukan

#3 - Longevity - en blogg om hälsa

Påminner om nässelutslag

#4 - Sandra

Så såg jag ut i ansiktet och hettade också när jag fick en allergisk reaktion mot en hudkräm.

#5 - Tessan

Vad hade hon ätit under dagen innan utslagen blossade upp?

#6 - Nina Bergquist

Hände Freja för några veckor sen och dem kunde inte enas om ett utlåtande läkarna. Till slut så gick jag till en väldigt bra läkare på medborgarplatsen http://www.alvabarnklinik.se/ Dem har även akuttider. Super bra. Tog dock två veckor innan det gick över.

Frejas utslag visade sig vara nässelutslag. Dem såg precis likadant ut. Kika på kroppen sen om det sprids vidare (behöver inte göra det). Men vi fick även ta prover så att det inte var femte sjukan. Nässelutslagen kan komma av en virusinfektion. Freja har inte varit märkvärt dålig, men var lite snorig nån dag och vart hostig, inget mer.

Hoppas det går över med tavegylen. Fick du utskrivet flytande? Vi fick det först, men det var restat - så vi fick aerius istället. Ungefär samma sak..

Hoppas hon mår bättre snart.

#7 - Hanna E

Kul med husjakt, kommer ihåg när vi letade fritidshus. Det var roligt, samtidigt jobbigt. Det var så mycket som såg lovande ut men som var total katastrof när man väl kom dit.

Jag känner samma sak ang Mathem, vi fick vår leverans igår. Det är så skönt att slippa åka iväg och handla utan bara kan packa upp maten. Vi sparar säkert 2 timmar och slipper massa logistiska grejer (vem ska åka, när ska vi handla). Visserligen brukar vi göra det de kvällarna vi tvättar, men det är inte alltid vi kan få det så och då blir det en hel kväll som är bokad eftersom vi åker och handlar efter ungefär när barnen ska lägga sig (en lägger barnen och en handlar).