bambi

Vi känner oss färdiga med det...
 
Imorgon ska vi åka och titta på hus. Jag får ett pirr i magen när jag tänker på det och det känns så roligt att det är på gång, även om det fortfarande känns långt borta att vi kommer att ha ett eget hus. Men jag börjar förstå mer och mer varför folk är helt lyriska och pratar drömskt om sitt hus... det är ju faktiskt en stor grej att äga ett eget hus och att göra det till ett hem.
 
Jag och maken har bott inne i innerstan i 8 år nu och vi känner oss rätt så färdiga med det. Egentligen utnyttjar vi inte allt som innerstan har att erbjuda. Vi går sällan och shoppar eller sitter på fik eller restaurang. Så vi känner båda att det är dags att flytta utåt. Vi har varit intresserade av områden som Sköndal, Nacka, Sollentuna men nu inriktar vi oss mest på Täby och Täby Kyrkby. Så dit ska vi imorgon och titta på hus och jag hoppas att vi tycker att det känns rätt. 
#1 - Jenny

Täby/Täby kyrkby är fint! :) Men tycker tvärbanan är lite bökig.. Men det kanske finns annan kollektivtrafik som går förbi?

#2 - Din gamla elev Stephanie

Täby kyrkby är fantastiskt! Både jag och min sambo är uppvuxna där och vi letar efter ett radhus i täby kyrkby där vår dotter nu kan växa upp. Roslagsbanan och buss är smidigt om man ska till stan (snabb tåg tar mindre än 20 till tekniska).

Lycka till på visning!
Kanske stöter vi på varandra sen som Täby kyrkbybor :)
(Jag gick NTI gymnasiet 06-09, och hade både dig och Linda som lärare)

#3 - Maja

Spännande med husvisning!
Det är verkligen något speciellt att bo i sitt eget hus. Vi är inne på vårt andra hus och skulle ha väldigt svårt att tänka mig att bo i lägenhet igen.
Ska bli spännande att följa er väg till hus här på bloggen.

#4 - Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Spännande!

#5 - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Riktigt spännande! Ser fram emot att få följa er "resa" mot ert hus! =)

#6 - EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX

Spännande! Är alltid kul att gå på visningar. Vi har ett hus precis bredvid där vi bor nu som är till salu... men det är lite litet och de skall ha 1 850 000 för det (mycket härute)...

#7 - Anonym

Vill tipsa er om Tyresö. Smidiga förbindelser med stan, en välmående kommun och fint för barnen att växa upp i samt bra skolor. Tyresö Brevik, Öringe, Tyresö Strand och Rotvik är mina favoriter. Är uppväxt delvis i Sköndal och det är ok där men Tyresö är 100 ggr härligare med ditt lill-stora centrum också.

#8 - Maria

Snälla hjälp mig uppfylla min dröm och bygga mitt fadderbarn Joan och hennes familj i Uganda ett nytt hus. Dela detta på din blogg och stötta insamlingen: http://www.indiegogo.com/projects/build-joan-a-house/x/4563539

#9 - Longevity - en blogg om hälsa

Att köpa hu är det bästa jag gjort!

#10 - hanna

Jag kan också tipsa om Tyresö. Det är billigare än Töby och oftast smidigare till stan än Täby eftersom det finns ganska många bussar. Tyresö har tillgång till havet, sjöar och ganska mycket skog.

#11 - alexandra

Älskar att ha hus! Jag förstod verkligen inte grejen med det först, och veeeerkligen inte villakvarter! Sen förälskade jag mig i en man med 70talshus i villakvarter. Jag tänkte ge det ett år eller två innan jag skulle föreslå en flytt. Men jag ÄLSKAR det! Plockar äpplen och plommon, fixar i trädgården och pratar med grannarna på ett helt annat sätt än i lägenhet! Att renovera är tom. kul! Vad spännande det ska bli att följa er flytt! kram!

#12 - Anonym

Vad spännande att börja leta efter ett hus att bo i! :) Hoppas att ni hittar det ni letar efter relativt snabbt! En fråga, som du absolut inte behöver svara på om den känns för privat, känner ni er färdiga med barn eller skulle ni kunna tänka er att försöka få ett till?

#13 - Hanna E

Spännande med hus. Jag skulle gärna flytta till hus, vi får ju smaka på fördelarna när vi är på landet.
MEN för oss så blir logistiken lidande. Idag bor vi mindre än 30 min gångväg till jobbet (för båda) och har förskola och skola i närheten.
Här finns inte en chans att köpa ett hus (de ligger runt 8-10 miljoner om det inte är renoveringsobjekt, då kostar de "bara" 6-7 miljoner").

För mig väger närheten till jobb för båda tyngre så då får vi leva med nackdelarna som kommer med att bo i lägenhet.
Å andra sidan får vi njuta av huslivet när vi är på landet och behöver klippa gräs och skotta snö varje dag eller vecka.