bambi

Nu kan vi boka in flytten!
 

God kväll fina bloggläsare! Dagarna har fullspäckade scheman just nu. Idag har det varit nationellt prov, lektioner och sen mötte jag upp målaren i huset för genomgång om vad som skulle göras. Ser ni att jag har en massa vitsippor i trädgården (många många fler än dom på bilden) och jag längtar såååå efter att flytta.

Men innan dess så är det ju så mycket som ska ordnas och fixa. Jag blev påmind om hur mycket jag hatar att flytta när jag tänkte på allt som ska ordnas, flytt av el, bredband, tv, sophämtning, mm, mm. Listan är ju hur lång som helst!

 

Men det ska bli så skönt att få målat och tapetserat innan vi flyttar in. Trappan ska målas vitt och dom flesta väggarna. Det är egentligen bara barnens rum som ska ha tapeter. Det låter kanske lite tråkigt med så mycket vitt men jag vill bo in mig lite grann och känna efter vad jag vill ha för färger. Sen också känna efter vad jag vill använda dom olika rummen till.

Sen blir det så mycket enklare att bara förändra det själv om grunden är ordentligt gjort. Nu när målare har gett oss en tidsram så kan vi också boka in själva flytten. Det blir vid månadsskiftet juni/juli, bara två månader kvar!! Sååå underbart!

Fjärilskalas med fjärilslek och annorlunda fiskdamm
 
Idag var det dags för barnkalas för Leah och för att fira hennes 4 års dag. Ett fjärilskalas var beställt och det var minsann fjärilar överallt….
 
 
 

Även lekarna fick ha lite fjärilstema. Något som vi alltid lekte på kalas när jag växte upp i USA var ”pin the tail on the donkey” där man fick ha ögonbindel och skulle sätta dit svansen på åsnan. Jag vet inte varför det inte är lika vanligt här i Sverige?

Vi körde i allafall en liknande lek där alla barn fick varsin fjäril med ”kludd” (häftmassa alltså) bakom, sen fick dom ögonbindel och skulle fästa fjärilen på blomman så nära mitten som möjligt. Det blev succé!

 

Istället för fiskdamm blev det en slags ”piñata” (som också är vanligt i USA på kalas, men där ska man slå sönder en pappfigur tills allt godis ramlar ut). Men vi hade en fjäril som hade åtta snören hängandes från den. Det barnet som drog i rätt snöre öppnade upp botten på fjärilen så att alla påsar ramlade ut. I påsarna fanns godis och små leksaker, bland annat glasögon som blev en hit.

Ett väldigt lyckat kalas och Leah fick så många fina present. Mycket pysselgrejer och det passar henne perfekt! Nu är jag rätt så slut efter att ha haft åtta barn att hålla reda på här hemma… puh… känns inte som att det har varit helg denna helg! Tur att det är kort vecka nästa vecka!

Första kalaset avklarat!
 

Idag var det dags för kalas nummer ett i ordningen för att fira Leah. Idag kom släkt och vänner och det har varit lek och bus hela eftermiddagen. Leah somnade faktiskt medans hennes pappa läste god natt saga.

Jag har ju bakat hela veckan och idag dukade jag upp vanilj och choklad cupcakes med fjärilar, jordgubbskakor (såååå otroligt goda), marängtårta (som var helt klart populärast!) och choklad- och mandelmassapaj!

 
Barnen som kom idag fick alla varsin present, gjord av kakor och med hallonsnören som presentsnöre. Inuti fanns en överraskning! Visar er mer av detta i ett eget inlägg senare. Sen fick alla fjärilsklubbor (som jag redan har visat) och jordgubbskakor.
 
 
Presentöppning! Leah fick så många fina presenter, tusen tack till alla!
 
 
Zack med morfar
 
 
Leah tittar i sin nya bok.
 
 

Leah fick en flamencoklänning av farmor och farfar och den åkte givetvis på direkt! Både Zack och Leah älskar att klä ut sig båda två så just utklädningskläder är alltid en hit!

Puh, nu är jag rätt så trött efter dagen så jag ska nog gå och lägga mig snart och ladda inför morgondagen då vi har barnkalas! Men jag lovar att bjuda er på alla recept så snart jag bara kan!  🙂