bambi

Att sluta med napp...
 

Jag och barnens pappa har haft otaliga diskussion om Leahs användande av napp. Vi är helt oeniga, jag vill att hon ska sluta med napp medan han tycker att hon kan sluta när hon är redo. Vi har förstås även pratat med Leah om saken och hon vill ju inte sluta med napp. Hon älskar sin napp.

Jag tänker att det blir svårare och svårare ju äldre hon blir eftersom hon blir så otroligt fäst vid nappen. Det är också skönt att slippa ha en grej man alltid måste ha med sig och absolut inte får glömma eller att hon väcker oss på natten för att hon inte hittar sin napp. Den kan förstöra tänder och bett. Jag ser bara negativa saker med den nu när hon är så stor.

Jag har märkt att hon det senaste året egentligen inte behöver sin napp. Hon vill gärna ha den när hon somnar, men sen kan hon tappa den tidigt under natten och sova utan den under hela natten. I bilen somnade hon utan nappen (som ni ser på bilden) så jag tänker att hon egentligen inte har något behov av den.

Jag blir lite stressad också, eftersom vi snart ska flytta (om 2 månader) så tänker jag att det inte är någon bra tid att sluta med nappen precis efter vi har flyttat. Sen till hösten ska hon börja ny förskola och då är det inte heller så bra tid att sluta med napp… så det är antingen NU innan flytten eller typ nästa vinter som är en bra tid att sluta med napp…. vet bara inte hur jag ska få med resten av familjen på min sida  😉  Några tips eller tankar?