bambi

Fjärilskalas med fjärilslek och annorlunda fiskdamm
 
Idag var det dags för barnkalas för Leah och för att fira hennes 4 års dag. Ett fjärilskalas var beställt och det var minsann fjärilar överallt….
 
 
 

Även lekarna fick ha lite fjärilstema. Något som vi alltid lekte på kalas när jag växte upp i USA var ”pin the tail on the donkey” där man fick ha ögonbindel och skulle sätta dit svansen på åsnan. Jag vet inte varför det inte är lika vanligt här i Sverige?

Vi körde i allafall en liknande lek där alla barn fick varsin fjäril med ”kludd” (häftmassa alltså) bakom, sen fick dom ögonbindel och skulle fästa fjärilen på blomman så nära mitten som möjligt. Det blev succé!

 

Istället för fiskdamm blev det en slags ”piñata” (som också är vanligt i USA på kalas, men där ska man slå sönder en pappfigur tills allt godis ramlar ut). Men vi hade en fjäril som hade åtta snören hängandes från den. Det barnet som drog i rätt snöre öppnade upp botten på fjärilen så att alla påsar ramlade ut. I påsarna fanns godis och små leksaker, bland annat glasögon som blev en hit.

Ett väldigt lyckat kalas och Leah fick så många fina present. Mycket pysselgrejer och det passar henne perfekt! Nu är jag rätt så slut efter att ha haft åtta barn att hålla reda på här hemma… puh… känns inte som att det har varit helg denna helg! Tur att det är kort vecka nästa vecka!