bambi

Från föräldrakooperativ till förskoleklass

Oj, imorse hade jag lite ont i magen. Jag lämnade Zack i skolan innan jobbet och det känns så konstigt att lämna honom utan att någon riktigt tar emot honom… så där som dom gör på förskolan. I förskoleklassen är det mest att jag skriver upp honom på en lista och en lärare säger hej, men sen tar ingen ”hand om” honom på samma sätt som man är van vid.

Sen så har han gått flera dagar i skolan nu och jag har INGEN ANING om vad han har gjort. Han har ju lite svårt att berätta och han säger att han inte kommer ihåg så mycket vad dom har gjort. Vi hade ju barnen på föräldrakooperativ förut och då var vi med och jourade några dagar per år. Jag visste precis vad barnen gjorde om dagarna och vilka rutiner det var. Så när jag var på jobbet och klockan var 11.15 så kunde jag tänka ”nu ska nog barnen sätta sig ner och äta lunch”, men nu har jag NOLL KOLL!

Så det här känns som ett stort steg, men kanske mest för mig.

Ikväll kommer svärföräldrarna för att hjälpa till med att ta hand om barnen. Leah har inte fått förskoleplats förrän den 1 september, så någon behöver passa henne. Tur att jag har världens bästa svärföräldrar! Nästa vecka är jag föräldraledig för att skola in Leah. Dom har skrivit att inskolningen ska ta två veckor (!). Jag tycker att det låter lite långt och Leah är ju lite äldre än vad dom brukar vara vid inskolning och hon har dessutom gått på förskola förut. Så jag hoppas att det bara ska ta en vecka och det är vad jag har tagit ledigt. Så hoppas på en smidig inskolning nästa vecka!

 
Zack när han började skolan. Jag har köpt lite lättlästa böcker till honom och en mattebok som han kastade sig över. Matteboken har han ”jobbat” lite i nästan varje dag.