bambi

Godaste cheesecake med mjölkchokladswirl

Förutom moussetårtan så hade jag med mig denna underbara cheesecake till kräftskivan i lördags och till min förvåning så tyckte dom flesta att cheesecaken var godast!

Den smakar som len vaniljglass med härliga mjölkchokladvirvlar. Underbar god och kommer definitivt göras igen! Perfekt att bjuda på som efterrätt!

 

Botten:
150 g Digestivekex
50 g smör, smält

Fyllning:
4 ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

1. Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare). Blanda dom krossade kexen med det smälta smöret.
2. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
3. Separera äggulor och vitor och lägg dom i varsin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
4. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret. Vispa samman blandningen med äggulorna.
5. Vispa grädden separat och vänd försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen.
6. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten.
7. Häll ner smeten i formen.

 
8. Smält chokladen försiktigt i micro eller vatten bad. Klicka ut chokladen i smeten. Ta sen en kniv eller liknande och stoppa ner och virvla runt chokladen.
9. Ställ cheesecaken i frysen över natten. Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur ca 1 timme innan den ska ätas.