bambi

Godaste kycklinggrytan ever!

Här kommer en favorit i repris, en maträtt som jag aldrig tröttnar på och som man enkelt kan förbereda kvällen innan. Jag gjorde det och sen när vi kom hem från förskolan så hade vi massor med tid att sitta och pyssla eftersom maten var i stort sett redan klar.

Sen så är den så god och krämig. Man kan variera den lite förstås, ibland använder jag grönpeppar och ibland rosépeppar (som jag använde denna gång).

 
1 grillad kyckling
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar eller rosépeppar
2 msk soja
1 msk senap
1. Bena ur kycklingen och lägg köttet från kycklingen i en ugnsfast form.
2. Koka upp grädde, creme fraiche, peppar (som du krossar lite lätt i mortel först), soja och senap i kastrull. Häll sedan över såsen över kycklingen. Låt gärna stå ett par timmar (eller över natten).
3. In med formen i 225 grader i 15 minuter och servera med ris och sallad!
 
Något som barnen bara måste ha...
 
 

Min syster och Zack

Vi ska ju åka och hälsa på min syster i helgen. Hon ringde igår när hon skulle handla och frågade om det var något som barnen absolut måste ha när det gäller mat. Först tänkte jag ”nej”, för dom är ju inte så kinkiga. Men sen sa hon ”till exempel till frukost…” och då sa jag direkt ”äppeljuice!”.

Min syster har tre egna barn så hon vet att det kan lätt bli diskussioner och bråk om barnen inte får en viss sak till frukost. Zack och Leah har snöat in sig på just äppeljuice och om inte det finns så kan det bli en del gnäll och till och med gråt.

Har era barn också nåt sånt som dom bara måste ha? 

 
Tingeling och piratfen

Idag var det äntligen dags att få gå på smygpremiären av Tingeling och piratfen. Barnen har längtat hela veckan och tittat om och om igen på dom första fyra Tingeling-filmerna. Leah ville klä ut sig till Tingeling och jag försökte göra en sån där boll på huvudet på henne som Tingeling har. Gick sådär… vågade inte använda hårsprej eller så (hon är så håröm som det är och vill inte så gärna tvätta håret) så det var inte så lätt att få håret på plats.

Zack skulle först klä ut sig också, men sen ville han istället klä upp sig. 🙂

 

Väl på plats fick barnen russin, kakor och festis. Men också fina skrivböcker med Tingeling på som dom blev jätteglada för.

Filmen var jättebra tyckte barnen och satt som ljus. Dom skrattade flera gånger och hängde med bra i handlingen. Dom ville gärna se den igen sa dom direkt efteråt, men sen så är dom två riktiga Tingeling-fans. Jag skulle rekommendera filmen för barn från 2-3 år och uppåt. Filmen har även ett fint budskap om att man ska hjälpa varandra  🙂

 
Jag träffade på finaste Fnulan som var där också, sen så satt jag bredvid vännen Natali så att vi kunde snacka lite innan filmen började. Jag såg även många andra som jag känner. Det är så underbart att jag har fått så många nya fina vänner via bloggen. Vad skulle jag göra utan er?