bambi

Crashed potatoes - ett gott tillbehör

God morgon! Igår lagade jag baconrullade kycklingfiléer med krashade potatisar till. Det är första gången som jag själv gör ”crashed potatoes” men jag vet att det är väldigt poppis bland andra matbloggare (speciellt i USA) och nu förstår jag varför! Det blev så himla gott!

Detta är också roligt att bjuda på när man har tröttnat på klyftpotatis, potatisgratäng, potatissallad och kokt potatis och vill testa ett nytt sätt att tillaga potatisarna på!

 

1 kg potatis
ca 50 g smör
2-3 vitlöksklyftor
örtsalt
peppar
rosmarin (gärna färsk)

1. Börja med att koka potatisen så att den är lite mjuk. Sätt på ugnen på 200 grader.

 
2. Lägg ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom med t.ex. en stekspade eller botten av ett glas.
3. Smält smöret och pressa i vitlöken i smöret. Ha i salt och peppar och pensla på smöret på potatisarna.
 
 
4. Klipp över lite färsk rosmarin och stoppa in allt i ugnen tills potatisarna är gyllenbruna och fina (ca 20 min).
 
 
Godaste och enklaste förrätten - fetaostdipp!

Vad ställer man fram när gästerna har kommit? Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet. Men den är löjligt enkel, så det är nästan pinsamt att berätta… men här har ni den:

P.S. Viktigast av allt är att ha bra råvaror, då smakar det som bäst!

 
olivolja
2-3 stora tomater
1 pkt fetaost
ruccolasallad eller salladslök (detta brukar jag variera lite)
örtsalt
oregano
 
 
1. Ta fram en stor tallrik. Häll på olivolja så att det täcker hela botten ordentligt.
2. Finhacka tomaterna och ha ovanpå olivoljan.
 
 
3. Smula på fetaosten.
 
 
4. Hacka ruccola (här har jag använt egenodlad) eller salladslök. Strö på örtsalt och oregano. Rör om lite grann så att det blandas lite. Klart!
 
 
Hera och flytten till hus
 

Idag har vi bott exakt fyra veckor i huset. Va tiden har gått fort!

Vår fina katt, Hera, har ju varit innekatt hela sitt liv (9 år). Så innan vi flyttade så diskuterade vi en hel del hur vi skulle göra med henne. Skulle hon bli utekatt, osv osv. Jag fick även frågor om detta på bloggen.

Så, hur har det gått? Har hon blivit utekatt efter 9 år i lägenhet? Nej, det har hon verkligen inte. I början så försökte hon komma ut till oss om altandörren stod öppen och vi var ute. Men hon skrek och skrek hela tiden när hon sakta smög sig ut mot oss. Vi var först oroliga att hon skulle smita ut utan att vi skulle märka det, men nej, det märks väldigt mycket när hon är på väg ut.

Men nu, efter några veckor så är hon faktiskt inte så intresserad av att gå ut. Jag vet inte om hon har gett upp eller om det var för läskigt eller nåt men vi kan ha altandörren öppen hela tiden och hon går inte ut. Hon gillar nog att vara innekatt helt enkelt.

 

 
 
Hera är en Ragdoll, om det är någon som är nyfiken på vilken ras hon är.