bambi

Sega kolakakor

Jag har packat ner alla muffinsformar och andra bakformar så vad kan man då baka? Jo, småkakor förstås! Det var länge sen jag bakade kolakakor och jag letade efter ett gammalt beprövat recept och här är det! Hela köket doftade härligt av smör, kola och vanilj.

Har ni någon favorit-småkaka? Jag är ju uppvuxen med chocolate chip cookies så dom är nog mina favoriter, men dessa kolakakor är en god tvåa!

 

100 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 krmt salt

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop smöret och sockret.
3. Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltihop i smörblandningen. Till sist rör du ner sirapen.
4. Knåda till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla ut dom till längder på ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till längderna något.
5. Grädda sen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.

 
Hermans på Söder
 

God kväll! Sex dagar kvar tills vi flyttar och jag blir helt snurrig i huvudet av alla listor (i huvudet) som jag gör. Saker som vi måste åka och slänga, saker vi måste åka och köpa och allt måste ju klaffa och passa in i ”schemat”.

Jag hade i alla fall en supermysig långlunch med Matilda och Linda. Alla vi tre jobbade tillsammans som kollegor 2005-2008. Det var en härlig stämning bland kollegorna på den skolan (det är bara Linda som jobbar kvar där nu) och jag kan sakna den fina gemenskapen vi hade bland kollegorna.

Vi åt lunch på Hermans här på Söder. Det är en vegetarisk restaurang. Om man tror att vegetarisk mat är tråkig och/eller smaklös så ska man ta och besöka Hermans, för den maten är allt annat än tråkig och smaklös! Den är alltid så fräsch också och det ligger väldigt fint vid vattnet.

Känslan man minns hela livet
För nån vecka sen bjöd Viaplay in oss på ett trevligt event på Scandic Hotel Park

Tänk att om exakt en vecka flyttar vi in i huset! Svårt att förstå men det ska bli så skönt! Men jag är ju en sån där person som oroar mig för allt och går igenom allt som kan hända om och om igen. Jag tror inte att jag kommer att sova så mycket denna vecka.

Imorse sa Zack att han hade lite ont i tanden och den kändes konstig. Vilken då frågade jag och han pekade. Jag såg att den var lite blodig på ena sidan, så jag kände på den och den var lös! Hans första lösa tand! Haha, kanske jag som överdriver det hela men jag tycker att det känns så STORT! Jag minns ju själv hur det var att tappa mjölktänderna. Känslan av att vicka på en lös tand… den minns man nog hela livet  🙂