bambi

Det jag inte kommer att sakna med att bo i stan med barn

Är det lyhört när man hör grannens mobiltelefon vibrera? Bara på senaste veckan så har jag två gånger hört ”bzz bzzz bzzz bzzz” och letat efter min mobil och konstaterat att det måste ha varit grannens mobil som jag har hört.

Det ska bli skönt att slippa höra grannarna fester, gräl, duschande och slippa känna deras konstant rökande när vi har flyttat.

Det finns många fördelar med att bo inne i stan, det är nära till allt och det är inte så krångligt och bökigt att gå och handla på apoteket eller gå på bio. Man kan vara lite mer spontan men det känns som att det är mycket som jag inte kommer att sakna med att bo inne i stan också.

Som att se detta när man går och handlar med barnen:

 

Man vill ju inte gärna att dom ska plocka upp den….

Vi bor dessutom i ett av dom områden i stan där det är som flest missbrukare. Vi ser missbrukare nästan varje gång vi går och handlar, hämtar ut paket eller gör något annat ärende. Det känns lite konstigt att sånt är vardag för oss och det ska bli väldigt skönt att få en annan vardag. En vardag med en skogstomt fylld med blåbär och kantareller. Där det bor får runt hörnet och där det är lugnt och tyst….

Vi har börjat packa

God kväll finisar! Hoppas att ni har haft en bra ledig dag! Jag blev så glad imorse när jag såg att ni var drygt 6000 besökare som hade läst inlägget med den goda glasstårtanWow! Den har även delats en massa på Facebook och sånt gör mig så glad! Tack! Det är sån som gör att jag vill fortsätta och dela med mig av recept och lägga ner en massa tid på att fota och skriva ner recepten.

Här hemma hos oss så har vi sysslat med detta idag:

 
Det är fyra veckor kvar tills vi flyttar men nästa helg reser vi till Muminvärlden så då hinner vi inte packa något alls. Barnen roade sig medans vi packade och lekte att flyttkartongerna var båtar och hus. Det är så underbart att se deras fantasi!
Bambis nutella-crisp tårta - perfekta sommarefterrätten!

Va skönt med lite ledighet, eller hur? Jag hoppas att solen ska skina lite under dessa lediga dagar. Det vore så skönt, eller hur?

Men jag har egentligen inte så mycket ledigt eftersom jag har så otroligt mycket att göra nu innan betygen ska sättas. På jobbet skojade vi lite om att vi får kalla denna helg ”stora rättningshelgen”, för så kommer det nog bli för många lärare.

Igår testade jag att göra en supergod, men så enkel glasstårta. Det är bara TRE ingredienser i den och jag gjorde det väldigt väldigt enkelt för mig och micrade t.ex. nutellan direkt i burken. Det blev sååååå gott, nutellan och den krispiga corn flaksen gör verkligen att man inte vill sluta äta. Detta blir perfekta efterrätten att ta fram en varm sommardag när man har några gäster över! Bokmärk denna 🙂

 
 

1½ liter vaniljglass
1 burk nutella
15 dl corn flakes

1. Ta fram glassen och ställ i kylen i ca 30 minuter.
2. Under tiden kan du mäta upp corn flaksen och hälla i en skål.
3. Ta bort locket och folien under locket på nutella-burk och micra burken i 1 minut så att nutellan blir mer rinnig.

 
4. Häll nutellan över corn flaksen och rör om tills alla corn flakes är täckta.
5. Ha ur glassen i en stor skål och rör om för att se att den är mjuk. Häll sedan ner ca 2/3 av corn flaksen i glassen och rör om tills allt är jämt fördelat.
6. Ta en springform med löstagbar kant och klä den med bakplåtspapper. Ha i glassen i den och jämna till lite. Häll sedan på resterande av corn flaksen och jämna till. Lägg på plast och ställ in i frysen i minst 2 timmar, men helst över natten. Sen är det bara att ta fram en stund innan den ska ätas och skära upp med kniv!