bambi

Bambis nutella-crisp tårta - perfekta sommarefterrätten!

Va skönt med lite ledighet, eller hur? Jag hoppas att solen ska skina lite under dessa lediga dagar. Det vore så skönt, eller hur?

Men jag har egentligen inte så mycket ledigt eftersom jag har så otroligt mycket att göra nu innan betygen ska sättas. På jobbet skojade vi lite om att vi får kalla denna helg ”stora rättningshelgen”, för så kommer det nog bli för många lärare.

Igår testade jag att göra en supergod, men så enkel glasstårta. Det är bara TRE ingredienser i den och jag gjorde det väldigt väldigt enkelt för mig och micrade t.ex. nutellan direkt i burken. Det blev sååååå gott, nutellan och den krispiga corn flaksen gör verkligen att man inte vill sluta äta. Detta blir perfekta efterrätten att ta fram en varm sommardag när man har några gäster över! Bokmärk denna 🙂

 
 

1½ liter vaniljglass
1 burk nutella
15 dl corn flakes

1. Ta fram glassen och ställ i kylen i ca 30 minuter.
2. Under tiden kan du mäta upp corn flaksen och hälla i en skål.
3. Ta bort locket och folien under locket på nutella-burk och micra burken i 1 minut så att nutellan blir mer rinnig.

 
4. Häll nutellan över corn flaksen och rör om tills alla corn flakes är täckta.
5. Ha ur glassen i en stor skål och rör om för att se att den är mjuk. Häll sedan ner ca 2/3 av corn flaksen i glassen och rör om tills allt är jämt fördelat.
6. Ta en springform med löstagbar kant och klä den med bakplåtspapper. Ha i glassen i den och jämna till lite. Häll sedan på resterande av corn flaksen och jämna till. Lägg på plast och ställ in i frysen i minst 2 timmar, men helst över natten. Sen är det bara att ta fram en stund innan den ska ätas och skära upp med kniv!