bambi

Ny vecka som bjuder på så mycket roligt!
 

God morgon vecka 40! Denna vecka bjuder på så otroligt mycket skoj! Ikväll har Linda bjudit med mig på smygpremiären av filmen Gone Girl (jag har sett att det har varit reklam för just den filmen här på bloggen) och det ser jag verkligen fram emot.

I helgen är det Underbara barn mässan och Bak- och chokladfestivalen. Allt som jag älskar under ett och samma tak på Älvjömässan i helgen alltså!

Sen ska jag iväg och övernatta på ett hemligt ställe med Linda. Det är hennes födelsedagspresent så hon vet inte vart vi ska och det ska bli så spännande! Jag ser verkligen fram emot det!

Men igår hade jag en fin dag tillsammans med Zack på Tom tits i Södertälje. Det är därifrån alla bilderna är.

 

 

Zack börjar bli i lite mer lagom ålder för Tom tits. Det blir kanske ännu roligare nästa år när han kan läsa instruktionerna helt själv, men mycket förstår han vad han ska göra utan instruktioner.

Tom tits är verkligen ett jättehärligt ställe där barnen får upptäcka och utforska. Vi tyckte dock att det var lite tråkigt att dom inte hade gården öppen. Den var stängd för säsongen så det var bara inomhus som gällde nu.

 
 
En härlig höstdag med Stormtroopers
 
Det var pigga och glada barn igår. Skönt att se dom så efter några dagar av hosta, feber och ont i halsen. Dom behövde verkligen komma ut efter tre dagar hemma. Så dom var jätteglada att vi skulle åka in till stan och gå och se Star Wars Rebels.
 
 
 
En härlig höstdag, som ni ser! Jag bor typ i mina jeans från me&i, älskar dom… måste tvätta dom idag så att jag kan fortsätta ha dom..haha… Leahs jeans har hon ärvt av Zack och det är alltid lika kul att se henne i hans gamla kläder. Hon känns så stor då, på nåt vis  😉  Älskar Zacks scarf som han fick förra året, den kommer från Scotch Shrunk och hans färgglada byxor är från Geggamoja.
 
 

Barnen fick träffa på några Stormtroopers utanför bion. Supercoolt tyckte Zack (som ni kanske ser!). Några kommenterade på Instagram att det var onödigt av dom att ha vapen när det var ett barnevent. Ja, det var det kanske… men vad ska jag göra? Jag kan ju inte åka hem igen så fort jag ser att dom har vapen. Vi har total-förbud mot leksaksvapen hemma, men jag tror inte att dom tog skada av att se stormtroopers med vapen så där.

Vi fick se första avsnittet av Star Wars Rebels, som är en tecknad serie baserad på Star Wars som kommer att gå på Disney Channel och Disney XD. Zack tyckte det var jätte bra och han är nog i perfekt ålder för serien. Leah är nog lite för liten och tappade tålamodet lite att hänga med vilka som tillhörde vilka, osv.

 
Efter visningen av Star Wars Rebels så fick barnen utföra olika uppdrag där dom fick stämplar på ett kort. Det var olika Jedi-inspirerade uppdrag och så blev det lite mat och gott. 🙂
Galet goda dajmbiskvier

Det var riktigt höstruskigt igår här, med regn och åska. Då var det rätt så mysigt att vara inne och baka dessa godingar. Dom kommer med en varningstext för dom är verkligen galet goda och det kan bli svårt att bara äta en! Smörkrämen innehåller en massa hackad dajm och är doppade i mjölkchoklad och sen toppade med lite mer hackad dajm. Kan det bli godare?!

Det är första gången jag gör biskvier, jag har varit lite rädd för bakverk där jag behöver doppa dom i smält choklad men det gick faktiskt väldigt smidigt och lätt. Vet inte riktigt varför jag har varit så rädd för biskvier för dom är helt klar mödan.

 

Bottnar:
300 g mandelmassa
1 3/4 dl socker
2 st äggvitor (spara äggulorna!)

Dajmsmörkräm:
300 g mjukt smör
5 dl florsocker
3 st äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kokande vatten
4 st dubbeldajm, grovt hackade

Dekorering:
250 g ljus choklad
1 msk rapsolja
1 st dubbeldajm, fint hackad

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med äggvitan och sockret, gärna med elvisp.
3. Klicka eller spritsa ut bottnarna på en plåt klädda med bakplåtspapper. 20 stycken rundlar. Tänk på att dom flyter ut lite i ugnen.
4. Grädda i 20-25 min tills de fått lite gyllene färg. Låt bottnarna kallna helt på plåten innan du försiktigt lossar dom från bakplåtspappret och lägger dom med bottensidan uppåt (så att dom får torka lite på andra sidan). (Jag la mina på en handduk.)

 
5. Dajmsmörkräm: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor fluffigt. Häll sen i det kokande vattnet och fortsätt att vispa. Vänd sedan ner den grovt hackade dajmen i smörkrämen.
 
 
6. Spritsa eller klicka ut smörkrämen på bottnarna.
 
 
7. Ta sen en kniv eller baksidan av en sked och släta till och forma smörkrämen. Ställ sen in dom i frysen under tiden du förbereder chokladen.
 
 
8. Smält ca 2/3 av chokladen i micron (30 sek åt gången och rör om mellanåt). Hacka den sista tredjedelen av chokladen och ha i en skål tillsammans med oljan.
9. När chokladen i micron är helt smält, häll den över resterande choklad och rör om. På så vis blir chokladen tempererad och håller sig bättre i rumstemperatur.
10. Ta fram biskvierna från frysen och doppa dom i den smälta chokladen (dra av överflödig choklad på kanten om det behövs) och strö över lite finhackad dajm. Låt stelna i kylen en stund om det behövs.