bambi

Röntgen av det lilla benet...
 

Det har varit lite smått kaotiskt här hemma det senaste dygnet. Jag hade tidsinställt ett inlägg (med cupcaksen) så det kanske inte märktes så mycket. Men igår på eftermiddagen så gick Zack och Leah över till grannen och hoppade på studsmattan. Jag följde med över och stod och pratade med grannen lite när jag hör Leah skrika till och gråta en massa. Jag hör direkt på gråtet att det är något allvarligt.

Jag springer dit och hon har jätteont i benet. Hon vill inte ställa sig upp, så jag bar hem henne och bäddade ner henne tillsammans med iPad:en.

Igår kväll ville hon fortfarande inte stödja sig på benet men hon hade inte så ont när hon bara låg ner. Så hon fick sova, då ringde jag sjukvårdsupplysningen som sa att om hon ändå sov så kunde vi vänta till morgonen.

Så imorse tog maken henne till sjukhuset och jag åkte till jobbet. Vi var nästan helt säkra på att hon hade brutit benet eftersom hon inte ville stödja sig alls på benet, inte ens på morgonen då det är lätt att ”glömma” bort att man hade ont.

Jag var nervös och stressad hela förmiddagen på jobbet och kunde knappt fokusera. Leah fick tid hos röntgen 9.50 och ungefär en timme senare fick jag veta att det inte var någon fraktur. Så skönt!

Men hon har ju fortfarande ont. Hon har ställt sig lite på benet men hon vill inte gå. På sjukhuset så sa dom att om hon fortfarande har ont om några dagar så ska vi åka in igen så röntgar dom hela benet.

Jag har varit helt borta i huvudet hela dagen av sömnbrist och oro. Skönt att det inte var något benbrott men man vill ju aldrig sen sin älskade unge ha ont…

Badrumsrenoveringen - före- och efterbilder

Nu är äntligen badrumsrenoveringen helt klar. I lördags blev det sista klart, helt galet eftersom mitt i barnkalaset dyker hantverkaren upp här och ska göra det sista. Så har det varit under hela renoveringsperioden, dom har dykt upp lite när som. Det har varit rätt så påfrestande att inte vet när det kan kliva in någon i ens hem. Under alla dessa veckor också, dom började renoveringen den 16 februari.

Så här såg det 5,6 kvm stora badrummet ut innan (detta är mäklarens bild från när vi köpte huset):

 
Som ni ser så var duschen på ytterväggen (den vänstra väggen) och vi kände att rummet var redan så långsmalt så vi valde istället att ha duschen längst in och ”kapa” av rummet på det sättet istället.
 
 
Duschen är alltså längst in nu, bakom en utbyggnadsvägg och toaletten är direkt till vänster när man kommer in. Vi har nu bara ett handfat istället för två som det var förut.
 
 
Golvet som tidigare var en plastmatta har nu golvvärme (vi valde att både ha vattenburen och el-golvvärme då vi har bergvärme men den är ju inte på på sommaren) och carrara-marmor plattor.
 
 
På den högra väggen var det tidigare ett handfat med spegel och skåp på sidorna om handfatet.
 
 
Så här ser det ut nu på högra sidan av badrummet. Handfatet är en skål av brun marmor och så har vi en vattenfallspip.
 
 
 
Vi valde rätt så långa kakelplattor (45 cm), dom är också lite räfflade. Tillverkaren har slutat producera dom och vi fick ju lite panik där mitt i renoveringen när vi fick veta detta men vi fick tag i plattorna ändå. Bara ett av många många problem vi stötte på under renoveringen…. Men jag älskar dom vita kakelplattorna… så fina!
 
 
Här ovanför ser ni hur det såg ut precis bredvid dörren förut. Ännu ett handfat och olika färger på kaklet, såg lite underligt ut.
 
 
Och så här ser det ut bredvid dörren istället. Älskar, älskar, älskar vår nisch med belysning. Där har jag ställt lite glaskonst av Åsa Jungnelius.
 
 

Förra duschen och nya duschen, men dom är placerade på olika ställen i badrummet nu. Älskar vår regndusch, så underbar! Men vi märkte att varmvattnet tar slut, speciellt efter att barnen hade duschat länge. Det går förstås åt mer vatten med en sån här dusch (munstycket är gigantiskt, älskar det!).

På väggen i duschen har vi nu en fondvägg med skiffer. Vi ville att det skulle bli en känsla av att duscha i en grotta. Huset ligger på en naturtomt så vi har försökt att hålla oss till naturmaterial och naturliga färgskalor.

Vi är jättenöjda över resultatet. Det är ett väl utfört jobb, även om det har tagit så lång tid och det har varit en hel del strul på vägen. Vi har lärt oss mycket till nästa renoveringsprojekt (som får dröja ett tag nu…).

Kalas i solen
 
Vilken fin söndag vi har haft, eller hur? Här har i allafall solen varit framme hela dagen. Så vi beslöt oss för att ha söndagskalas för Leah utomhus. Det var himla lyckat och mysigt!
 
 
 
Vi var 14 vuxna och ett gäng med barn (och en hund) som fikade, pratade, gungade och lekte en massa. Så otroligt trevligt, älskar att kunna göra sånt här!
 
 
En massa massa fina presenter fick födelsedagsbarnet. Så mycket fint! Som ni kanske ser på bilderna så har Leah på sin klänning från Femme Collection, som jag har likadan (och som jag också hade på mig idag). Så roligt att kunna matcha, tyvärr fick jag ingen bild på mig och Leah tillsammans med våra matchande klänningar.
 
 
 
Tack för en underbar dag i solen alla fina vänner och familj!