bambi

Badrumsrenoveringen - före- och efterbilder

Nu är äntligen badrumsrenoveringen helt klar. I lördags blev det sista klart, helt galet eftersom mitt i barnkalaset dyker hantverkaren upp här och ska göra det sista. Så har det varit under hela renoveringsperioden, dom har dykt upp lite när som. Det har varit rätt så påfrestande att inte vet när det kan kliva in någon i ens hem. Under alla dessa veckor också, dom började renoveringen den 16 februari.

Så här såg det 5,6 kvm stora badrummet ut innan (detta är mäklarens bild från när vi köpte huset):

 
Som ni ser så var duschen på ytterväggen (den vänstra väggen) och vi kände att rummet var redan så långsmalt så vi valde istället att ha duschen längst in och ”kapa” av rummet på det sättet istället.
 
 
Duschen är alltså längst in nu, bakom en utbyggnadsvägg och toaletten är direkt till vänster när man kommer in. Vi har nu bara ett handfat istället för två som det var förut.
 
 
Golvet som tidigare var en plastmatta har nu golvvärme (vi valde att både ha vattenburen och el-golvvärme då vi har bergvärme men den är ju inte på på sommaren) och carrara-marmor plattor.
 
 
På den högra väggen var det tidigare ett handfat med spegel och skåp på sidorna om handfatet.
 
 
Så här ser det ut nu på högra sidan av badrummet. Handfatet är en skål av brun marmor och så har vi en vattenfallspip.
 
 
 
Vi valde rätt så långa kakelplattor (45 cm), dom är också lite räfflade. Tillverkaren har slutat producera dom och vi fick ju lite panik där mitt i renoveringen när vi fick veta detta men vi fick tag i plattorna ändå. Bara ett av många många problem vi stötte på under renoveringen…. Men jag älskar dom vita kakelplattorna… så fina!
 
 
Här ovanför ser ni hur det såg ut precis bredvid dörren förut. Ännu ett handfat och olika färger på kaklet, såg lite underligt ut.
 
 
Och så här ser det ut bredvid dörren istället. Älskar, älskar, älskar vår nisch med belysning. Där har jag ställt lite glaskonst av Åsa Jungnelius.
 
 

Förra duschen och nya duschen, men dom är placerade på olika ställen i badrummet nu. Älskar vår regndusch, så underbar! Men vi märkte att varmvattnet tar slut, speciellt efter att barnen hade duschat länge. Det går förstås åt mer vatten med en sån här dusch (munstycket är gigantiskt, älskar det!).

På väggen i duschen har vi nu en fondvägg med skiffer. Vi ville att det skulle bli en känsla av att duscha i en grotta. Huset ligger på en naturtomt så vi har försökt att hålla oss till naturmaterial och naturliga färgskalor.

Vi är jättenöjda över resultatet. Det är ett väl utfört jobb, även om det har tagit så lång tid och det har varit en hel del strul på vägen. Vi har lärt oss mycket till nästa renoveringsprojekt (som får dröja ett tag nu…).