bambi

Klätterläger för barn
 

Maken håller ju på med klättring och klättrar två gånger i veckan. Han har ställt Zack i kö till klätterskola för barn (men det är så lång kö!!) och nu under jullovet så anordnade Klättercentret dagsläger för barn.

Lägret var rätt så dyrt (590 kr per dag) så vi anmälde Zack bara till två dagar. Så, han var på klätterläger i måndags och igår. Han har haft det jätteroligt och det var väldigt välordnat med ordentlig lunch och mellanmål till barnen. Dom delades in i grupper på morgonen och så fick dom prova på bouldering (att klättra utan rep, men med tjock matta under) och att klättra med topprep. Om dom ville så fick dom ta pauser och sitta och rita och så lektes det lekar. En jätterolig aktivitet så här på lovet, men man måste vara minst 7 år så tyvärr kunde inte Leah vara med (därför har vi hållt på med annat pyssel här hemma när Zack har varit på läger).

 
Zack var modig! Jag vågar inte klättra så högt själv. Får se om barnen går i makens fotspår och blir klättrare också.
 
 
Julfirande hos min syster

Igår var vi och firade lite jul hemma hos min syster. Vi har inte den bästa sammanhållningen på min sida av släkten. Jag har inga helsyskon och för bara några år sen så var vi alla tre systrar (på min mammas sida) tillsammans för första gången. Min mamma har inte gjort nånting för att föra samman oss systrar eller släkten överhuvudtaget, vilket jag kan tycka är synd.

Min äldsta syster (som vi var hos igår) tappade jag kontakten med under många år. Men en dag för ca 8-9 år sen så åkte jag och maken förbi huset som min syster då bodde i. Jag visste att hon bodde där, men vi hade ingen kontakt just då och hade inte haft det på många år. Men så såg jag min systerdotter utanför huset så, jag tvärbromsade och åkte in till huset. Min syster och hennes barn blev jätteglada och sen dess har vi hållit kontakten. Gissa om jag är glad att jag faktiskt stannade till vid hennes hus!

 
Här ovanför ser ni pepparkakshuset som min syster har gjort. Det ligger nog i släkten att tycka om att baka….
 
 
 
Vi åt en härlig julmiddag som min syster hade dukat upp. Alla hennes tre barn kom över, varav den ena har två egna barn (ja, min syster är mormor! vilket gör mig till ”mormors syster”, känns så skumt!).
 
 
Julklappsutdelning!
 
 
Haha, ser ni hur Leah försöker öppna sitt paket?!
 
 
 
Sen blev det förstås även en hel del fika och gott!
 
 
Vad jag fick i julklapp

Bloggkommentatorerna skrev att dom ser en ny trend hos bloggarna i år – att det bloggas inte lika mycket under julen. Bloggarna tar det lugnt och känner ingen stress över att behöva uppdatera bloggen tre gånger om dagen under julen också, vilket är en positiv trend tycker jag.

Jag har försökt att ta det lugnt och njuta av det underbara sällskapet vi har haft under dessa dagar. Jag har även testat min nya julklapp! Jag fick nämligen en ny blixt till min kamera! Jag blev överlycklig, för jag älskar ju att fotografera och ljus gör verkligen så stor skillnad i ett fotografi. Så, jag har börjat pröva mig fram lite grann men jag fick ett helt blixtpaket med ”slavblixtar” (blixtar som man kan ha på sidorna) och dom har jag vågat mig på än. Men det är kul att testa och leka lite med kameran. Jag tyckte det blev stor skillnad på direkten!

 
Så, alla foton i detta inlägg är med min nya blixt. Jag fotograferade när barnen pysslade med sin faster.
 
 
 
Det blir alltid mycket spel under julen med familjen. En favorit hos mig och maken är ”priffe” som är en enklare version av Bridge. Väldigt kul!
 
 
Makens favorit godis – Jelly Beans! Han fick en ask i julklapp, som vi mumsade lite när vi spelade kort.
 
 
Och i ett annat rum satt barnen och spelade Uno med farmor.
 
 
Sen blev det även en massa fika, lek, skratt och mys! En helt underbar jul, helt enkelt!