bambi

Att måla på väggarna med fingerfärg
 
I söndags var vi inbjudna till stängningen av Boinkstore, en leksaksbutik i Bromma. Det är inte ofta man blir inbjuden till en stängning av en butik, det brukar snarare vara en öppning av en butik men Boinkstore ska fortsätta som webbutik.
 
 
 
Eftersom den fysiska butiken skulle stängas så fick barnen måla på väggarna med fingerfärg. Vilken lycka! Men jag vet inte hur många gånger jag sa ”så här får man ju inte göra hemma”.
 
 
 

Det var påsk-tema på kalaset så det var påskkärringar och kycklingar lite överallt. Barnen fick även dom klä ut sig om dom ville.
 
 
 
Barnen fick även dekorera sina egna påskägg. Väldigt roligt med påskpyssel!
 
 
 
Påskharen lekte en massa lekar med barnen. Här skulle dom stoppa ner händerna bland ”maskar”, ”kobajs” och ”fiskögon”. Som egentligen var spaghetti, gröt och ägg.
 
 
 
Precis innan vi gick hem fick vi med oss fina goodiebags med leksaker från Boinkstore (alla deras leksaker är giftfria) och barnen fick fylla sina egentillverkade påskägg med godis från påskharen. Vilken lyx!
 
 
Som jag sa tidigare så har jag och barnen varit på så mycket skoj på sistonde. Vi känner oss verkligen bortskämda och så otroligt tacksamma!
Nu börjar det hända saker i badrummet
 
Nu börjar det hända lite saker i badrummet, även om jag tycker att det går sååååå sakta. Vet ni vad som hände? Minns ni det där vita kaklet som var slut, som gjorde att jag typ bröt ihop för att jag var tvungen att välja ett nytt kakel i sista sekund. Jo, men det fanns helt plötsligt och blev levererat med det andra kaklet. Jag förstod ingenting. Så nu fick jag åka tillbaka med det ”nya” kaklet men samtidigt är jag glad att det första fanns ändå. Det är nämligen lite längre och har lite struktur. Ni ser att det börjar komma på plats. Spegeln ska kaklas in som ni kanske ser också.
 
 
Badrummet ska gå i vitt och grått. I duschdelen så kommer det vara grått, med mosaik på golv och i tak och dom stora gråa plattorna på väggen. Förutom en vägg som ska ha ojämn skiffer, den har inte levererats än (bara den kvar av all kakel och klinker).
 
 
På golvet i resten av badrummet (alltså inte duschen) ska det vara Carraramarmor. Så himla fint marmor i vitt-grått.
 
 
Marmorn levererades välförpackad, med även plast mellan varje platta. Längtar såååå tills allt är på plats!
Snickerscheesecake med oreobotten

Ni har frågat efter detta recept och det förstår jag! Detta är cheesecaken som jag tog med till bästisen Linda då hon är sjukskriven nu. Den blev verkligen helt perfekt, krämig och len med lite knaprig oreo-botten. Själva cheesecaken får lite kola-aktig smak av farinsockret och sen är det härliga bitar av snickers i den (det mesta åkte ner i botten av min, men det gör inget).

Som tur är lämnade jag den hemma hos henne…. annars hade jag ätit upp hela själv!

 

Botten
28-30 oreo-kakor (ca två paket)
85 g smör, smält

Cheesecake
900 g färskost (t.ex. philadelphia)
5 ägg
3 ½ dl farinsocker
1 dl grädde
½ tsk vaniljpulver
3 st Snickers (50 g/st)

Topping
250 g ljus choklad
½-1 dl grädde (jag höftade)
3 st snickers (50 g/st)

1. Sätt på ugnen på 160 grader.
2. Mixa oreo-kakorna (med fyllning och allt) till smulor och blanda med det smälta smöret. Sätt bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbarkant. Tryck sen ut oreo-blandningen i botten och lite upp på sidorna. Grädda i 10 minuter och ställ åt sidan.
3. Vispa ihop färskost och ägg luftigt. Tillsätt sedan socker, grädde och vanilj och vispa ihop bara tills det är precis blandat.
4. Hacka snickersen grovt och vänd ner i smeten. Fyll sen formen med smeten och grädda i en timme. Stäng sen av ugnen och låt cheesecaken stå kvar ca 30 minuter innan du gläntar lite på ugnsluckan och låter den svalna helt. Om cheesecaken svalnar för fort så spricker den lätt.
5. Hacka den ljusa chokladen och koka upp grädden. När grädden har börjat koka så häll den över chokladen och vispa slät. Låt svalna något och häll sen över cheesecaken. Hacka Snickers och ha ovanpå.