bambi

Snickerscheesecake med oreobotten

Ni har frågat efter detta recept och det förstår jag! Detta är cheesecaken som jag tog med till bästisen Linda då hon är sjukskriven nu. Den blev verkligen helt perfekt, krämig och len med lite knaprig oreo-botten. Själva cheesecaken får lite kola-aktig smak av farinsockret och sen är det härliga bitar av snickers i den (det mesta åkte ner i botten av min, men det gör inget).

Som tur är lämnade jag den hemma hos henne…. annars hade jag ätit upp hela själv!

 

Botten
28-30 oreo-kakor (ca två paket)
85 g smör, smält

Cheesecake
900 g färskost (t.ex. philadelphia)
5 ägg
3 ½ dl farinsocker
1 dl grädde
½ tsk vaniljpulver
3 st Snickers (50 g/st)

Topping
250 g ljus choklad
½-1 dl grädde (jag höftade)
3 st snickers (50 g/st)

1. Sätt på ugnen på 160 grader.
2. Mixa oreo-kakorna (med fyllning och allt) till smulor och blanda med det smälta smöret. Sätt bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbarkant. Tryck sen ut oreo-blandningen i botten och lite upp på sidorna. Grädda i 10 minuter och ställ åt sidan.
3. Vispa ihop färskost och ägg luftigt. Tillsätt sedan socker, grädde och vanilj och vispa ihop bara tills det är precis blandat.
4. Hacka snickersen grovt och vänd ner i smeten. Fyll sen formen med smeten och grädda i en timme. Stäng sen av ugnen och låt cheesecaken stå kvar ca 30 minuter innan du gläntar lite på ugnsluckan och låter den svalna helt. Om cheesecaken svalnar för fort så spricker den lätt.
5. Hacka den ljusa chokladen och koka upp grädden. När grädden har börjat koka så häll den över chokladen och vispa slät. Låt svalna något och häll sen över cheesecaken. Hacka Snickers och ha ovanpå.