bambi

Exklusivt matbloggarevent på Liseberg med Alexandra Zazzi

Igår kväll kom jag hem från Göteborg och kände mig nästan nykär – nykär i min man (Göteborg är ju lite speciellt för oss), i staden, i Liseberg och dess underbara julstämning men också i en massa smaker.

Jag var ju dit bjuden i egenskap av matbloggare och Liseberg hade bjudit dit två väldigt kunniga gäster som gav oss så mycket inspiration och kunskap!

Vi samlades inne på The Green Room, som är Lisebergs nya buffé restaurang med inriktning mot vegetariskt. Jättemysigt ställe!

 
Vi fick börja med att träffa Claes Engberg från Berzelii Choklad. Han var oerhört kunnig inom choklad! Han har tagit fram Lisebergs egna pralin, med smak av hallontryffel, karamell och crunch. Oerhört god!
 
 
Vi fick provsmaka fyra olika slags choklad från olika regioner. Dom smakade HELT olika men alla var mörk choklad, så intressant att det kan vara så olika smaker på choklad. Men Claes jämförde choklad med vin, att beroende på druva eller böna och vart det växer så blir det helt olika smaker.
 
 
Efter chokladprovningen så fick vi ha en liten privat lektion med Alexandra Zazzi (ifrån bland annat Kockarnas kamp). Hon är så oerhört härlig att lyssna på och också hon så kunnig!
 
 

Vi fick börja med att göra en blindtest på något så enkelt som majonnäs. En som hon hade gjort själv och en som hon hade köpt. Vi fick lukta och smaka och jämföra. När man testar dom båda direkt efter varandra så här så blir man chockad att det är sån skillnad!

Den hemlagade var tusen gånger godare och det är en sån enkel sak att göra själv! Hon ville att vi skulle tänka på att göra eget från grunden, även sånt som majonnäs för det gör en enorm skillnad på hela smakupplevelsen.

 
Sen fick vi även göra en blindtest på olika slags olivolja. Även här blev jag så chockad att olivolja kan smaka så olika! En som var riktigt stark och en annan som smakade kemiskt när man jämförde.
 
 
Efter det fick vi äntligen hugga in på den julinspirerade vegetariska buffén på The Green Room. Så mycket gott!