bambi

Poolhäng & håll utkik i Expressen efter oss

Hej vänner! Så kul att ni är så många som kikar in trots att det är höstlov och jag ”bara” uppdaterar två gånger om dagen. Men jag försöker ta semester, även lite från bloggen. Jag känner i hela kroppen att jag verkligen behövde den här semestern efter allt det jobbiga med vävnadsprovet på den ”konstiga körteln” men också att jobba 100%, driva bloggen, ha hus och familj. Det kan behövas en paus ibland då.

Vi njuter verkligen av denna paus. Idag har vi hängt vid poolen. Vi har turen att ha en bungalow precis intill poolen, så skönt! All regn som utlovades har inte visat sig förutom i söndags då det regnade en kortis, men det var så varmt så det var inga problem att bada samtidigt. Som ni ser här nedanför  😉

 
Men annars så har det varit mestadels sol, med stunder av moln.
 
 
 
Barnen njuter av att leka och bada i poolen. Dom har ju gått i simskola i två terminer där vi bor nu och den simskolan har verkligen varit suverän! Barnen kan flyta och vet vad dom ska göra om dom hamnar under vattnet. Zack kan ta sig fram med ”hundsim”, så han tycker själv att han kan simma… men jag räknar det inte riktigt som det.
 
 
Här nedanför ser ni vår bungalow, som är två våningar och en terrass mot poolen. Leah som älskar att rita, fick lite abstinens, så vi fick gå och köpa lite papper och pennor igår. Nu är hon så nöjd och ritar allt som vi gör på semestern i en liten bok.
 
 
 
Det finns en liten lekpark här på hotellområdet och bilden här nedanför la jag upp på Instagram (@bambiblogg) och då blev jag kontaktad av en reporter på Expressen som ville använda bilden i deras bilaga om höstlovet. Så ni får hålla utkik om ni ser den. Jag ska även vara med i nästa Amelia om internet/blogg-favoriter. Den skulle dom skicka hem till mig, så kan jag visa er den artikeln senare.
 
 
Kycklinggryta med grönpepparsås
Denna kycklinggryta åt vi förra veckan och barnen tog flera flera gånger om. Alla i familjen älskar verkligen den och den är så enkel att förbereda t.ex. kvällen innan. Det är en perfekt vardagsrätt att ta till när man är stressad och har ont om tid – och ändå blir den sååå god!
 
 

1 grillad kyckling
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar
2 msk soja
1 msk senap

1. Bena ur kycklingen och lägg köttet från kycklingen i en ugnsfast form.
2. Koka upp grädde, creme fraiche, peppar (som du krossar lite lätt i mortel först), soja och senap i kastrull. Häll sedan över såsen över kycklingen. Låt gärna stå ett par timmar (eller så kan man förbereda middagen kvällen innan till och med).
3. In med formen i 225 grader i 15 minuter och servera med ris och sallad!

Stranden i Maspalomas
 
Hej vänner! Ni som följer mig på Instagram —> @bambiblogg , har sett att vi har hängt på stranden idag. Enligt väderprognosen så skulle det idag vara det bästa vädret under veckan så vi drog till stranden. Det första barnen gjorde var att kasta sig i sanden och som ni ser på bilden här ovanför så var dom sandig från topp till tå!
 
 
Med en vattentemperatur på 26 grader så var inte ens jag en badkruka. Det var jätteskönt och det var härliga vågor. Vågor som var lagom stora för barnen att leka i, men för säkerhets skull så gick vi och köpte flytpuffar för dom att ha på sig i vattnet (och så var vi med dom hela tiden förstås).
 
 
 
Denna visade på 32 grader klockan 10, men två timmar senare så stod det faktiskt 36 grader. Otroligt varmt!
 
 
Vi åt lite lunch på en restaurang vid stranden.
 
 
Sen tillbaks till stranden, igen så dyker barnen ner i sanden!
 
 
 
Jag älskar hur nära barnen har kommit varandra nu. Det tog bara 5 år, men nu är dom verkligen vänner och tycker om att umgås med varandra. Dom kan skratta så mycket tillsammans och då njuter jag verkligen. Jag älskar att se kärleken mellan dom och hur dom har sina små hemlisar tillsammans.