bambi

Barnteater och helgmys med vänner
 
Ja, vilken underbar och mysig helg vi har haft med min barndomsvän Stina och hennes två söner. Barnen kommer så bra överens och jag och Stina hade en massa tid att umgås och prata.
 
 
 
Vi gjorde en liten utflykt till Söder och besökte Tant Klavér, som är ett kafé men har också barnteater. Stina håller på med barnteater och ville därför besöka Tant Klavér.
 
 
 
Det var en riktig fantastisk teater. Barnen skrattade massor och ropade svar och kommentarer som Tant Klavér plockade upp och använde sig utav.
 
 
 
Så rolig och duktig hon var den där Tant Klavér  😉
 
 
 
Stina har en hund som hennes mamma tog hand om medans dom var här. Men Stinas mamma fick inte på hunden selen, så hon ringde på Facetime och försökte klura ut hur selen skulle tas på. Haha, det såg rätt så roligt ut! Till slut gick det – med grannens hjälp också!
Växtvärk, hårklippning och astronauter
 

God morgon torsdag! Igår tog jag med barnen till frisören. Zack började bli så långhårig och han ville klippa sig. Båda barnen fick klubbor av frisören och var väldigt glada och nöjda med att få klubbor på en ONSDAG!

Båda barnen har haft väldigt mycket växtvärk, speciellt Leah som har gråtit av smärta. Hon har fått massage, ibland med tigerbalsam, och ibland även en alvedon. Det är så jobbigt att se dom ha så ont. Jag kan inte minnas att jag hade någon växtvärk så jag vet inte riktigt hur det känns heller. Leah har vuxit så mycket att flera av hennes byxor och leggings i 110/116 är för små redan (det står ju att dom ska vara för 4-6 år och hon är ju bara 5 år).

 

Igår fick skolan som jag jobbar på besök av två astronauter. En från ryssland och en från USA. Otroligt intressant att lyssna på deras berättelser. Den kvinnliga astronauten berättade att hon hade varit ute i rymden 5 gånger och varje gång måste man vara ute i minst 6 månader. Men man har aldrig tråkigt och tiden går jättefort.

Hon berättade även att eftersom man inte går nånting på fötterna på 6 månader så får man supermjuka fötter, som bebisfötter. Men också att muskler och skelett förtunnas och förstörs lite. Nästa mål är ju att besöka Mars men att med dagens teknik skulle det ta 2-3 år att resa dit och då när muskler och skelett försämras så kommer man knappt kunna gå på Mars när man landar – och det vill man ju kanske! Så, man försöker förbättra tekniken så att det inte ska ta så lång tid att resa dit.

Hon hade märkt också en förändring inom rymdresor, att det hade gått från att staten skötte det till en privatisering av rymdresor. Så hon trodde att man inom 10-20 år skulle kunna boka en rymdresa, precis som vi bokar en flygresa idag, men att det förstås skulle vara mycket mycket dyrare.

Det var så intressant och spännande att lyssna på dom så jag blev nästan lite sugen på att bli astronaut själv. Haha, maken tyckte jag kunde bli en bloggande astronaut 😉

Firar 5 år cancerfri
 

Maken har planerat och fixat inför denna helg för att fira att jag har varit cancerfri i 5 år. Egentligen skulle vi ha firat att jag blev utskriven från cancersjukvården men nu skulle det ta längre tid (med en massa undersökningar) än vad jag trodde.

Jag har blivit bortskämd med en deep tissue massage och vi har bubbel här på hotellrummet. Snart ska vi äta en underbar avsmakningsmeny och imorgon blir det sovmorgon! Så underbart!

Följ mig gärna på Instagram för mer bilder från firandet —-> @bambiblogg