bambi

Kalas på Andy's Lekland
 

Jag har ju inte hunnit berätta för er om Leahs barnkalas, alltså kalaset hon hade med sina vänner. Hon hade sen länge önskat sig ett kalas på lekland. Det är väldigt populärt, både bland Leahs och Zacks vänner, att ha kalas på lekland just nu. Och det är klart, det är ju värsta drömmen att få springa, hoppa och åka långa snabba rutschkanor med kompisarna OCH få kalasa på en massa gott.

Vi valde att ha kalaset på Andy’s Lekland i Bromma. Det är barnens favoritlekland. Jag tror att det är för att det är så stort och att det finns så mycket att göra. Sen så gillar jag det för att det är så nytt och fräscht och att dom har ordentlig mat där.

När kalaset skulle börja så möttes vi upp av vår kalasvärd, som höll i en lila ballong som det stod ”Leah 6 år” på. Hon berättade om hur barnen skulle följa efter ballongen och den användes också att samla ihop barnen. Det funkade förvånansvärt bra. Jag tänkte att dom inte skulle märka av ballongen när dom var mitt i en lek, men det var inga problem att samla ihop 9 barn!

 
Vi valde hamburgare som mat till barnen (pizza som vegetariskt alternativ). Det var faktiskt så skönt att slippa fixa med mat och bakning till detta kalas. Kalasvärden serverade barnen och hällde upp saft och fixade.
 
 
 
Sen blev det efterrätt. Man kan välja tårta, bullar och kakor men vi valde glass (frozen yoghurt) med olika toppingar. Det tyckte barnen var jätteroligt, att få peka och välja vad dom skulle ha på glassen.
 
 
Först fick födelsedagsbarnet välja toppingar, sen kompisarna.
 
 

Efter efterrätten så blev det paketöppning.

Som ni kanske märker så hade vårt rum temat ”godis”, finns även en massa andra teman att välja mellan.

 

 
Sen var det skattjakt. Leah fick hålla i skattkartan och tillsammans med kompisarna så hjälptes dom åt att leta efter skatten.
 
 
 
Maskoten Andy kom också förbi och sa hej och hade små presenter med sig till barnen.
 
 
Sen blev det fri lek igen!
 
 
Ett helt underbart kalas, som var roligt för barnen och skönt för oss föräldrar som slapp fixa innan och städa efteråt.
Födelsedagsfirande
 

Det blev en riktigt tidig morgon igår, för att fira Leah. Jag började jobba tidigt och vi ville hinna fira henne lite på morgonen så vi gick upp extra extra tidigt och öppnade presenter. Så jag var rätt så mör igår eftermiddag efter helgen och den tidiga morgonen…

Den här klänningen köpte jag till Leah när jag var i Oxford. Jag föll för den direkt och tyckte den var lite ”brittisk” med sina te-koppar men även somrig med sina jordgubbar.

 

 
Jag hittade den i gulligaste barnklädesbutiken som hette Two foot nothing.
 
 
 
Sen blev det födelsedagsmiddag och födelsedagsbarnet hade beställt plättar… så plättar blev det! Sen födelsedagsfika på det (men det fick bli rester från födelsedagsfesten i lördags, orkade inte baka nåt nytt!).
 
 

Nu pustar jag ut och ser fram emot flera månader utan en massa kalas och allt vad det innebär. Nästa födelsedagsfirande är inte förrän i september…

Ha en fin tisdag!

Grattis Leah 6 år!
 

Vilken tokig helg det har varit här i Stockholm, då det har snöat här (igår främst)!! Kändes jättekonstigt! Vi har ju firat Leah hela helgen men idag är det egentligen Leahs födelsedag! Oj, så hon har längtat och så stor hon har blivit! Vi är så glada att ha denna tuffa, kreativa och glada tjej i vår familj. Hon har en stark personlighet och har alltid tagit stor plats. Hon vet vad hon vill och säger ifrån när något är fel. Hon har alltid älskat att vara kreativ men också att sjunga och dansa. Det ska bli såååå spännande att se vad det blir av henne i framtiden.

Men inom den närmsta framtiden så ska det bli spännande att följa henne när hon börjar skolan, vilket är ett stort steg förstås.

Även om vi har firat henne tillsammans med släkt och vänner hela helgen så blir det förstås även firande idag på hennes riktiga födelsedag.

Hipp hipp hurra för Leah!