bambi

Långpromenad med barnen
 

Hej nyårsafton! Jag ser att ni är väldigt väldigt många som kikar in här på bloggen, kanske kikar ni efter nyårsrecept? Eller bara kikar in för att se hur det är med oss? Kanske en blandning?

Igår så tog jag och barnen en långpromenad. Vi har sån tur som har så nära till naturen där vi bor. Vi har faktiskt ett naturreservat bara några hundra meter ifrån vårt hus.

 
 
Igår kom det en massa massa änder och var nyfikna på oss. Zack fick verkligen närkontakt med en av dom och Leah tyckte att vi skulle gå hämta bröd och mata dom.
 
 
Det var 7 grader ute men ändå lite is i vattnet och rätt så kalla vindar, men skönt att komma ut och få lite frisk luft. Jag älskar dessa lediga dagar med barnen då man verkligen kan ta sig tid att göra och uppleva saker tillsammans, även om det är små saker som att titta på änder tillsammans.
Bamse och Häxans dotter
 

Jag och maken gick jämt på bio innan vi fick barn, nu blir det mest film hemma men då och då blir det ju en biofilm. Igår var vi iväg hela familjen och såg nya Bamse-filmen. Det var Leah som önskade så att få se den.

Filmen var lite över en timme lång, så inte alls lång och kändes som en perfekt film för lite mindre barn (Zack som är 8 år var nog liiite i största laget). Filmen handlar om vänskap och att inte döma andra innan man känner dom. Ett fint budskap, som Bamse-filmer brukar ha.

Idag blir det till att fixa nya pass till hela familjen! Passen går snart ut och i februari ska vi ju iväg (maken två gånger till och med), så bäst att fixa det nu när vi är lediga och har tid.

En annan tomte kom i år...
 
Förra året kom Zack på att det inte var riktiga jultomten som kom. Han såg direkt att det var farbror Joel som var utklädd. Vi pratade med honom och han skulle inte berätta nåt för Leah. Så i år var det dags att se om Leah skulle känna igen tomten eller inte. Men denna gång var det inte farbror Joel (som alltid brukar vara tomte men nu hade han så mycket eget skägg så det skulle se konstigt ut), utan farfar som fick vara tomte – vilket Leah såg direkt när han kom in. Då viskade hon ”farfar”. Ändå skulle hon överlämna presenten hon hade gjort till tomten…
 
 
Men hon har inte pratat nåt om tomten finns på riktigt eller inte, nu efteråt, vilket Zack gjorde en hel del förra året. Hon vill kanske fortfarande tro på tomten och att farfar bara hjälpte honom?
 
 
Det blev många sällskapsspel till barnen, som vi redan har hunnit spela om och om igen.
 
 
Zack hade önskat sig en rubriks-kub och Leah en verktygslåda med riktiga verktyg. Så det fick dom också.
 
 
Största paketet fick Leah och det var nog bästa julklappen enligt henne. Hon äääääälskar gosedjur och inuti låg en stor gosedjurshäst.
 
 

Jag känner igen mig mycket i Leah då jag också älskade gosedjur. Jag hade sängen full och hade en favorit, en vit kanin som jag döpte till Rosie. Leah har döpt sina gosedjur också och denna heter då Hästis… tidigare var favoriten Isis, som är en isbjörn (jag protesterade lite mot namnet först och tyckte att hon kanske kunde komma på nåt annat namn, men nej, den skulle heta Isis).

Jag är så glad att barnen får så fina jular tillsammans med släkt och familj. Jag växte upp som ensambarn (mina syskon är mycket äldre än mig) och vi firade inte med släkt, så jag är så glad att mina barn får uppleva julen annorlunda. Att det alltid finns andra att leka och spela spel med eller bara läsa en bok med.