bambi

En solig helg här i Stockholm
 
Hej vänner! Har ni haft en fin helg? Det har vi! Med massor med frisk luft och utemys (även innemys förstås).
 
 

Igår tog hela familjen en promenad i solskenet, så skönt! Det känns verkligen som om den friska luften och solen gör gott.

När vi kom tillbaka så ville barnen fortsätta att vara ute så dom fick äta lite mellanmål ute i trädgården (ekologiska russin och festis).

 
 
Till och med Hera vågade sig ut i solen! Hon är ju annars innekatt, men hon verkades trivas ute… kanske, kanske, blir hon utekatt?
 
 
 
Idag har solen också varit framme och jag och Zack tog en promenad medans maken tog Leah till dansen. Vi gick ungefär 3 km, men det tog lite tid… eftersom han inte alltid höll sig på trottoaren… känner ni igen det?
 
 

Sen så pratade han om Minecraft nästan HELA promenaden… oj, till slut så orkade jag knappt lyssna. Jag har själv aldrig spelat Minecraft men både Zack och Leah älskar det och spelar det varje dag, oftast tillsammans. Så dom är väldigt intresserade och pratar ofta om det.

Nu är det snart simskola för barnen också. Sen väntar en lugn söndagkväll, hoppas att ni också få en trevlig söndagskväll!

Blåbärskaka med crumble och glasyr

Här kommer en helt underbar, saftig, stor blåbärskaka i riktig amerikansk stil med glasyr och crumble. Fruktansvärt god och saftig med mycket blåbärssmak. Barnen älskar blåbär så dom slukade denna och den passade perfekt när vi hade vänner över.

Tänk på att en ”vanlig” sockerkaksform blir för liten för denna, utan du behöver en större sockerkaksform. Alternativt kan man dela upp receptet i två formar, men jag tycker att den stora storleken gör att den får lite ”wow-effekt”.

 

225 g smör, rumstempererat
4 ½ dl socker
3 stora ägg
½ tsk vaniljpulver
6 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 citron, zesten
300 g blåbär

Crumble
2 msk smör
2 msk farinsocker (eller strösocker)
3 msk vetemjöl
2 msk havregryn
2 msk mandelspån (kan uteslutas)

Glasyr
3 msk mjölk
2 ½ dl florsocker

 
1. Sätt på ugnen på 160 grader.
2. Smöra och mjöla en stor sockerkaksform. Vispa smör och socker fluffigt.
3. Vispa i äggen, en åt gången. Tillsätt vaniljpulvret.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Varva mjölblandningen och mjölk att blanda ner i smeten tills allt är helt blandat.
5. Riv ner citronskal och blanda försiktigt i hälften av blåbären.
 
 
6. Fyll formen och strö över resten av blåbären ovanpå smeten. Grädda mitt i ugnen i 60-80 minuter, testa med en sticka så att den är klar. Låt svalna helt innan du vänder på den och försöker få ur kakan.
7. Medans kakan håller på att svalna. Blanda ihop alla ingredienserna till crumblen med fingertopparna. Strö ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och stoppa in i den varma ugnen i 5-10 minuter (tills det är knaprigt).
8. Rör ihop florsocker och mjölk till glasyren.
9. När kakan har svalnat, ta ur den ur formen. Häll på glasyren och strö över crumblen.
 
 
I'm in love with unicorns

Ni som har följt mig här på bloggen länge vet att jag har älskat Mini Rodini ända sen barnen var små. En av mina favorittavlor här hemma är en av Cassandra Rhodins tavlor (hon som är grundaren och designern bakom Mini Rodini). Det är lite kul för jag känner igen hysterin som finns kring Mini Rodini nu (där folk kan ge 2000 kr för ett plagg som inte finns att köpa längre), för det var likadant med Odd Molly för många år sen när jag bloggade om det (min blogg var länge en ”Odd Molly”-blogg).

Jag har alltid köpt nåt plagg till barnen från varje kollektion, ibland bara nåt enstaka, ibland mer. Men nu, denna vårkollektion, då har jag köpt mer än vad jag någonsin har gjort tror jag… Men det är nåt med enhörningar, regnbågar och hjärtan. Jag tycker att barn ska ha sånt i sitt liv  🙂

 
Alltså hur fint?
 
 
Zack är så rolig, han sprang direkt och hämtade strumpor som matchade och satte på sig. Han är sån, han tycker att kläderna ska matcha medans Leah kan slänga på sig lite vad som helst   😉