bambi

Vi njuter på Kos i Grekland
 
Hej vänner! Jag har inte glömt bort er, utan vi har åkt till Kos och har det bra. Vi bor på Blue Village Family Life Marmari Beach, ett jättefint hotell. Under flygresan hit så hände något som jag inte har varit med om förut, kändes nästan som på film, men dom ropade ut i högtalarna om det fanns någon läkare ombord flygplanet. Vi såg hur en läkare blev framvinkad till främre delen av flygplanet. Det var en mamma som hade svimmat! Hon piggnade rätt så snabbt till, så det var inte farligt som tur var.
 
 
Vi valde ett Family Select rum här på Marmari Beach, som har två separata sovrum med en TV och AC i varje rum, Playstation, kylskåp och stor balkong.
 
 
Vårt sovrum ser ni här ovanför och barnens här nedanför.
 
 
 
Vi valde även att lägga till Bamses simskola för barnen. Dom kan simma lite redan men vi känner att dom behöver bättra på simkunskaperna lite till. Dom fick träna på att crawla, bröstsim och ryggsim. Det var totalt 8 barn och 2 instruktörer. Det blev en hel del lek men också träning, så barnen tyckte att det var roligt. Helt klart värt dom ca 600 kr/per barn som vi betalade (för 6 gånger)!
 
 
 
Svensk camping
 

Vi har haft en sån underbar campingsemester i Dalarna, som tyvärr är slut nu. Förra året var vi på västkusten och detta året blev det Dalarna. Det känns som att barnen lär sig mycket om Sverige och man inser att man faktiskt inte behöver åka särskilt långt för att få en riktigt underbar semester.

Campinglivet är riktigt mysigt också. Man kommer nära andra människor och det är ett skönt och slappt sätt att umgås.

 
 
Vi har samlat på oss så många fina minnen från denna sommarsemester i Sverige. Vi får se om det blir nån campingsemester nästa sommar också. Nu blir det istället äventyr på ett annat håll….
Kom nära björnarna i Orsa rovdjurspark
 
Gårdagen spenderades på Orsa Rovdjurspark som vi fick biljetter till och som ligger bara 20 minuter från campingen. Den hette tidigare ”björnpark” och det förstår man när man besöker den. Jag har nog aldrig sett så många björnar tidigare i mitt liv – sammanlagt!
 
 
Parken är väldigt barnvänlig med en massa lekplatser och även referenser som barnen känner igen – som rödluvan och vargen. Vi såg massor med björnar, vissa på väldigt nära håll!
 
 
Isbjörnen var nog den som vi kom närmast då den låg alldeles intill stängslet, vilket gjorde att den var bara ca 2 meter ifrån oss. Det kändes nästan som om man kunde klappa den! Så häftigt då isbjörnar är så stora och mäktiga!
 
 
 
Rovdjursparken ligger i så vackra omgivningar och på vintern så är det en skidbacke precis intill den. Så man kommer rätt så högt upp i parken och kan se långt bort runtomkring sig.
 
 
 
Vi åt en jättegod lunch i toppstugan som ligger högst upp. Leah valde pannkakor (favoriten) och Zack valde pasta pesto (också en favorit). Även jag valde pasta pesto, men med kyckling.
 
 
 
Några av björnarna hade fått ett stort gäng med apelsiner och låg och åt. Det verkade som om dom skalade apelsinerna och åt dom… haha… Jag hade ingen aning om att björnar tyckte om apelsiner.
 
 
Man kom riktigt nära björnarna, vilket var väldigt häftigt. Vi var i parken i ca 3 timmar och hann då med allt. Så det är lagom att ta en halvdag och besöka parken.