bambi

Kom nära björnarna i Orsa rovdjurspark
 
Gårdagen spenderades på Orsa Rovdjurspark som vi fick biljetter till och som ligger bara 20 minuter från campingen. Den hette tidigare ”björnpark” och det förstår man när man besöker den. Jag har nog aldrig sett så många björnar tidigare i mitt liv – sammanlagt!
 
 
Parken är väldigt barnvänlig med en massa lekplatser och även referenser som barnen känner igen – som rödluvan och vargen. Vi såg massor med björnar, vissa på väldigt nära håll!
 
 
Isbjörnen var nog den som vi kom närmast då den låg alldeles intill stängslet, vilket gjorde att den var bara ca 2 meter ifrån oss. Det kändes nästan som om man kunde klappa den! Så häftigt då isbjörnar är så stora och mäktiga!
 
 
 
Rovdjursparken ligger i så vackra omgivningar och på vintern så är det en skidbacke precis intill den. Så man kommer rätt så högt upp i parken och kan se långt bort runtomkring sig.
 
 
 
Vi åt en jättegod lunch i toppstugan som ligger högst upp. Leah valde pannkakor (favoriten) och Zack valde pasta pesto (också en favorit). Även jag valde pasta pesto, men med kyckling.
 
 
 
Några av björnarna hade fått ett stort gäng med apelsiner och låg och åt. Det verkade som om dom skalade apelsinerna och åt dom… haha… Jag hade ingen aning om att björnar tyckte om apelsiner.
 
 
Man kom riktigt nära björnarna, vilket var väldigt häftigt. Vi var i parken i ca 3 timmar och hann då med allt. Så det är lagom att ta en halvdag och besöka parken.