bambi

Magiska Disneyland Paris
 

Det är verkligen något magiskt med Disneyland Paris. Jag besökte Disneyland (i California) två gånger när jag var liten och jag kan verkligen minnas den magiska känslan. Det blev lite nostalgiskt för mig att besöka Disneyland Paris då jag verkligen växte upp med Disney.

Zack och Leah har också växt upp mycket med Musses klubbhus, Frost, Lejonkungen, mm. Så dom såg också fram emot att få se alla dom och att få åka karuseller förstås.

 
Vi var vid parken direkt vid öppningen. Solen sken och det var verkligen varmt, men vi hade förberett med solkräm och skavsårsplåster (något som verkligen behövdes för min del!).
 
 
Det magiska Disneyslottet som man ser i början av varje Disneyfilm ligger i mitten av parken. Den är verkligen sagolik! Man kan gå in i den och titta på alla fina fönster som är i mönster från Törnrosa. Sen kan man även gå in under slottet – och där gömmer sig en drake!
 
 
Första åkturen fick bli Buzz Lightyear Laser Blast, något som Zack hade sett fram emot länge att få åka. Där får man åka och hjälpa Buzz att skjuta ner fienden. En jätterolig åkattraktion!
 
 
Alla åkattraktioner ingår i inträdet och en väldigt smart grej som finns till vissa populära åkattraktioner (bland annat Buzz Lightyear Laser Blast) är FastPass. Man scannar bara sin inträdesbiljett och så får man en tid lite senare till då man få gå in direkt (utan att köa). Man kan bara ha reserverat en FastPass åt gången, men det är väldigt skönt att inte behöva stå i kö utan då kan man gå och fika eller nåt annat och sen komma tillbaka till den tiden man har. Man scannar den där lilla QR-koden i högra hörnet bara!
 
 
Det som jag tycker är så imponerande med hela parken är att alla karuseller och åkattraktioner har det där lilla extra. Som t.ex. Orbitron som ni ser här nedanför, där åker man runt i rymdraketer men så snurrar dom där satelliterna som är ovanför, dom skulle lika gärna kunna vara stilla men nej, Disneyland gör det där lilla extra och gör att dom snurrar åt olika håll medans man åker.
 
 
 
En väldigt mysig åkattraktion, som är ett ”måste” är helt klart It’s a small world, där man åker igenom olika länder och kulturer, i en liten båt.
 
 
En annan sak man inte får missa är den superhäftiga labyrinten från Alice i Underlandet. Det är en stor labyrint och man kan verkligen gå vilse i den, men då och då hittar man några figurer från Alice i Underlandet.
 
 
En sak som förvånade oss var att det var väldigt korta köer denna dag på Disneyland! Oftast 10-15 minuter, vilket gjorde att vi hann med väldigt många åkattraktioner. Jag tog över 150 bilder igår, så jag har delat upp det på två inlägg. Nästa del kommer senare!