bambi

Fläskfilé i banan- och currysås

Här kommer barnens fasters favoritmåltid. Alltid, alltid, när barnens faster fyller år eller när hon får önska mat så blir det fläskfilé med banan och curry. Innan jag blev ihop med maken så hade jag aldrig ätit det förut och det låter kanske lite konstigt med banan och curry tillsammans med fläskfilé. Men det är ju riktigt gott!

Det är verkligen så superenkelt och det blir spännande och roliga smaker!

 

1 fläskfilé
2 bananer
1 tsk curry
2 dl grädde

1. Skär fläskfilé i skivor (ca 2 cm tjocka). Stek skivorna i lite smör, salta och peppra lite lätt på varje sida.
2. Skiva bananerna och lägg dom ovanpå köttet i stekpannan. Strö över curryn och häll sen på grädden.
3. Rör om och mosa till bananerna lite. Låt allt koka ihop i några minuter.

Bounce

För ett tag sen så var jag och barnen på Bounce vid Kungens Kurva. Det är en trampolinpark. Dom har även en parkour-avdelning.

Jag kommer ihåg när vi körde till Danmark i somras så åkte vi förbi flera såna här trampolinparker i lite olika städer. Det verkar vara det nya ”leklandet”.

 
 

Barnen tyckte det var jätteroligt och även jag hoppade lite. Som ni ser här ovanför så är det bra motion!

Vi har ju en stor studsmatta själva, men barnen använder inte den alls så ofta som jag hade önskat. Men det blir lite annorlunda på ett sånt här ställe där man kan hoppa på långa studsmattor eller såna som ger extra hög studs. Men det var dyrt med ett besök och man behöver även köpa deras egna strumpor för att få hoppa. Man bör också boka tid för det är bara ett visst antal personer som får hoppa samtidigt, vilket är toppen för det blir aldrig trångt eller överfullt nånstans. Däremot så reagerade jag lite på att jag var nästan den enda vuxna som var med och hoppade. Det var nästan bara barn annars, så det kändes lite ”lekland” över det hela.

Sista semesterdagarna
 
Under dom sista semesterdagarna (för min del, maken har lite semester kvar) var vi hos svärföräldrarna i skärgården. Så himla mysigt med sol, bad och sällskapsspel. Sen tog vi även en tur med deras segelbåt. Det är så rogivande och skönt att åka ut så där. Det var verkligen ett underbart sätt att avsluta semestern på!
 
 
 
Men nu är det tillbaka till vardagen och dags för mig att ta tag i mina nya arbetsuppgifter! Det ska bli så spännande och roligt!