bambi

Sköna dagar i solen
 
Jag kikar in här lite snabbt och säger hej. Vi har det otroligt bra här på semestern. Jag fick frågan om att vi åker så långt för bara en veckas semester. Ja, så är det när man är lärare. Vi har ju ingen semester, förutom loven. Så det blir att åka en vecka eller ta ledigt utan betalt. Nån gång tidigare har jag tagit föräldraledigt, men nu valde vi att åka hit en vecka bara. Det känns ändå värt det, för klimatet är verkligen helt underbart. Varmt och väldigt skönt. Nere vid stranden fläktar det väldigt skönt.
 
 
Vi går fram och tillbaka mellan poolen och stranden. Tidigare har barnen mest velat varit vid poolen men nu vill dom nästan mer vara vid stranden.
 
 
Det är otroligt skönt att båda barnen kan simma nu, ändå håller vi koll på dom men vi måste inte vara i vattnet med dom hela tiden. Dom vill ju oftast bada mycket mer än oss, så det är jätteskönt att dom kan bada själva.
 
Poolen är väldigt stor och i mitten (emellan pelarna på bilden här ovanför) finns en stor bubbelpool.
 
 
Dagarna går fort, men jag försöker njuta av att inte behöva laga mat, diska och städa. Men nu när man är här så vill man ju aldrig åka hem!
Det är skillnad på All inclusive och All inclusive
 

Hej igen från Karibien! Som sagt så blir denna vecka det en ”semesterblogg”, men jag har fått höra av er tidigare att ni brukar uppskatta mitt resebloggande! Men snart är allt som vanligt igen, en vecka brukar gå så snabbt.

Vi har valt ett hotell med All-inclusive denna gång. Det där med all-inclusive kan hålla väääääldigt olika kvalité. På detta hotell, som heter Iberostar Costa Dorada så är det extremt bra kvalité på maten och drycken. Här ovanför ser ni att Zack har en slushie, även dessa ingår.

 
Det finns alltid massor med färsk frukt, kokos, mm. Jag som älskar papaya (som är väldigt nyttigt också) är sååå lycklig över att det finns en massa färsk papaya här.
 
 
Karibien är verkligen ett amerikanskt resmål, vilket märks här…. när det till och med finns ett stort utbud av olika donuts till frukosten (!!!).
 
 
 
Glass är ett måste på semestern. Det finns flera sorter kulglass, med en buffé av strössel, hackade nötter och olika tillbehör. Här nedför ser ni även mjukglassmaskinen där man får gå och ta mjukglass hur mycket man vill! Mums!
 
 

Dessutom så fylls mini-baren på rummet på varje dag med cola-flaskor, sprite, fanta, vatten, öl, mm. Det finns en pop corn maskin vid poolen som är väldigt populär också.

Jag måste säga att detta är nog det bästa all-inclusive utbudet som jag har varit med om! Men det är väldigt amerikanskt och jag märker att mina första 9 år (då jag växte upp i USA) har verkligen påverkat mig, för jag stortrivs verkligen här! Maken tycker att maten och drycken är okej, han är inte överförtjust i donuts och amerikanska bakverk som jag… Men barnen är nog lika glada som jag är   😉

Hej från Dominikanska Republiken!
 

Hej från Karibien! Vi tillbringar sportlovet på Dominikanska Republiken, så denna vecka blir det lite ”semester-bloggning”. Det har länge varit en av mina drömmar att åka till Karibien. Nackdelen är väl att det tar 11 timmar att flyga hit. En evighet! Men det kändes faktiskt inte så jobbigt som jag trodde, men då valde jag extra bekväma flygstolar och sånt. Jag tänkte att det var bäst när vi skulle sitta i 11 timmar så där.

Barnen är rätt vana vid att flyga nu, så det gick väldigt bra. Inget gnäll, utan dom kollade på film och spelade lite. Maken sa att han blev överraskad att jag inte var så flygrädd den här flygresan och jag har faktiskt kört lite kognitiv terapi på mig själv. Jag är ju lärare i psykologi och vet hur det går till med lite olika terapiformer. Jag tänkte då att jag skulle testa att köra lite kognitiv terapi för att lugna ner mig själv inför flygresan och det fungerade förvånansvärt bra! Kognitiv terapi går ut på att ändra tankebanorna och tankesättet man har kring det man får ångest utav. Jag kan berätta lite mer detaljerat om hur jag gjorde senare, om ni vill.

 

Efter den långa flygresan så kom vi äntligen fram! Hotellet låg ca en halvtimma ifrån flygplatsen. Vi checkade in och direkt vid receptionen så finns en stor damm med flamingos och stora sköldpaddor! Superhäftigt!

Ni som följer mig på Instagram (där heter jag @bambiblogg) har sett att det även finns påfåglar som går runt här på hotellet.

 
När vi hade checkat in så kom det in från personalen med fruktfat och en flaska rom. Det finns en rom-fabrik här på ön, så jag misstänker att flaskan kommer därifrån. Jag var nog lite trött efter den långa flygresan, så jag tänkte inte ens på att ta bort plasten från frukten innan jag fotade det… haha… Hade ju sett lite trevligare ut, utan plasten  😉
 
 
Vi hoppade snabbt i badkläderna och tog ett dopp i poolen.
 
 
 
Barnen har nästan inte velat lämna poolen, inte ens för att gå och äta! Ja, vi har det riktigt bra här!