bambi

Hej från Dominikanska Republiken!
 

Hej från Karibien! Vi tillbringar sportlovet på Dominikanska Republiken, så denna vecka blir det lite ”semester-bloggning”. Det har länge varit en av mina drömmar att åka till Karibien. Nackdelen är väl att det tar 11 timmar att flyga hit. En evighet! Men det kändes faktiskt inte så jobbigt som jag trodde, men då valde jag extra bekväma flygstolar och sånt. Jag tänkte att det var bäst när vi skulle sitta i 11 timmar så där.

Barnen är rätt vana vid att flyga nu, så det gick väldigt bra. Inget gnäll, utan dom kollade på film och spelade lite. Maken sa att han blev överraskad att jag inte var så flygrädd den här flygresan och jag har faktiskt kört lite kognitiv terapi på mig själv. Jag är ju lärare i psykologi och vet hur det går till med lite olika terapiformer. Jag tänkte då att jag skulle testa att köra lite kognitiv terapi för att lugna ner mig själv inför flygresan och det fungerade förvånansvärt bra! Kognitiv terapi går ut på att ändra tankebanorna och tankesättet man har kring det man får ångest utav. Jag kan berätta lite mer detaljerat om hur jag gjorde senare, om ni vill.

 

Efter den långa flygresan så kom vi äntligen fram! Hotellet låg ca en halvtimma ifrån flygplatsen. Vi checkade in och direkt vid receptionen så finns en stor damm med flamingos och stora sköldpaddor! Superhäftigt!

Ni som följer mig på Instagram (där heter jag @bambiblogg) har sett att det även finns påfåglar som går runt här på hotellet.

 
När vi hade checkat in så kom det in från personalen med fruktfat och en flaska rom. Det finns en rom-fabrik här på ön, så jag misstänker att flaskan kommer därifrån. Jag var nog lite trött efter den långa flygresan, så jag tänkte inte ens på att ta bort plasten från frukten innan jag fotade det… haha… Hade ju sett lite trevligare ut, utan plasten  😉
 
 
Vi hoppade snabbt i badkläderna och tog ett dopp i poolen.
 
 
 
Barnen har nästan inte velat lämna poolen, inte ens för att gå och äta! Ja, vi har det riktigt bra här!