bambi

Kyckling i timjansås

Färska kryddor och örter är så gott och kan verkligen lyfta en hel maträtt. En god måltid behöver ju inte vara så krångligt om man har bra råvaror. Jag gjorde världens enklaste stekt kyckling i timjansås förra veckan. Zack älskade såsen och tyckte det var den godaste han ätit. Och då var den verkligen så enkel!

Jag tycker att stekt kycklingen är så gott och jag älskar den där krispiga ytan. Om man låter kryddorna värmas upp tillsammans med smöret eller oljan som man sen ska steka i så ger kryddorna extra smak. Testa!

 

500 g kycklingfilé
2½ dl grädde
2 msk kycklingfond
1 kruka färsk timjan

1. Börja med att hetta upp lite smör eller flytande margarin i en panna. Klipp ner lite timjan och stek sen kycklingen i ”timjansmöret”.
2. Stek kycklingen på båda sidorna tills den börjar få lite färg. Häll då på grädden och fonden. Rör om så att det blandas lite.
3. Klipp ner ytterligare lite färsk timjan och låt såsen puttra tillsammans med kycklingen i ca 15 minuter. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.

 
Smygpremiären av Leos Lekland vid Kungens Kurva
 
Idag öppnar nya Leos Lekland vid Kungens Kurva, men redan igår var vi inbjudna för att testa rutschkanor, bollhav och slushies.
 
 
Vi bor rätt så nära Kungens Kurva (tar 20 minuter för oss att åka dit) så det är skönt att ha så nära till ett stort lekland. För detta är riktigt stort och förstås väldigt fräscht då det är helt nytt.
 
 
Zack och Leah lekte nästan non-stop i tre timmar. Det var några pauser för att äta och dricka, men annars var det bara leka, leka, leka. Och det är ju så det ska vara på ett lekland.
 
 
 
Det känns som att vi kommer att åka hit fler gånger då det är så nära och är så stort. Det fanns ett okej utbud med mat (pannkakor, hamburgare, chicken nuggets, sallader) och snacks (pop corn, chips, slushies) och bra med sittplatser för vuxna. Man kan nog lätt spendera en hel eftermiddag här och alla går härifrån glada och nöjda (om man får med sig barnen därifrån).
Helgen i bilder