bambi

Skogstomt
 

Snart har vi bott i huset i tre år. Vi blev kära i tomten, som är en skogstomt. En rätt så stor skogstomt på 2000 kvm (vilket är rätt så stor i dessa trakter). Vi såg framför oss hur barnen skulle leka och upptäcka saker bland träden och på ”berget”.

Det har tagit lite tid och barnen föredrar oftast att vara inne, men denna långhelg har det blivit mycket utelek. Studsmattan lockar alltid ut barnen, men det har även varit fantasilekar och annat skoj.

 
 
Vi har även passat på att göra en massa ”måsten” denna långhelg. Jag har suttit och rättat en stoooor hög med prov, sen har vi tvättat bilarna, klippt gräsmattan och till och med sågat ner en väldigt hög gran. Dom som vi köpte huset av var väldigt emot att hugga ner något träd alls på tomten och ville gärna hålla den intakt men vi vill öppna upp den lite mer. Vi har tänkt såga ner lite fler träd, men absolut inte alla. Vi vill ju fortfarande ha den där skogskänslan kvar.
 
 
En nackdel med en skogstomt är alla insekter. Under torsdagen när jag höll på att städa så märkte jag hur det flög in två getingar in i vår låda med dynor som var lite lite öppen. Jag öppnar upp lådan och ser att dom har byggt två små bon inuti den! Som tur var så var bona bara ett par centimeter stora, så dom var lätta att ta bort. Det var små ägg inuti bona, så det var ju tur att vi fick bort dom innan det blev fler getingar… även om jag tyckte lite synd om getingarna också. Vi stängde igen dyn-lådan ordentligt så nu är det inga fler getingar där.
En helt vanlig vardag

5:00 – Zack vaknar. Morgonpiggast av oss alla. Jag försöker övertala honom att sova mer, när det inte går så får han sitta och titta på tv medan resten av familjen sover.

06:00 – Makens väckarklocka ringer. Om vi inte har bråttom så snoozar vi två gånger. Sen duschar en av oss och den andra plockar fram frukost.

06:30 – Frukost. Oftast bestående av Hönö-kaka med smör till barnen och Hönö-kaka med ost på till dom vuxna. Äppeljuice till barnen, apelsinjuice till maken och hallonjuice till mig. Ja, vi har tre olika slags juice på frukostbordet, såna är vi!

07:15 – Ut ur dörren! Jag kör resten av familjen till skolan, där dom hoppar ur. Maken lämnar sen barnen och kryssar av dom och allt det där medans jag åker till jobbet.

08:00 – Anländer till jobbet. Sätter på te-vatten och startar datorn vid mitt skrivbord. Om det är måndag eller onsdag så har jag bara 20 minuter innan jag har lektion, så då är det bara att snabbt plocka ihop material och se till att jag har allt till morgonlektionen. Om det är nån av dom andra dagarna så tar jag det lugnt och dricker te, kollar mail och surfar runt lite innan jag förbereder dagens första lektion.

11:00 – Lunch. Jag äter oftast en tidigt lunch och en snabb lunch. Jag har inte ro att sitta och äta länge. Jag har oftast matlåda med mig och den äter jag upp på 10 minuter. Sen sitter jag kanske kvar en stund i personalrummet och pratar med kollegor.

13:30-17:00 – Jag åker och hämtar barnen. Det är väldigt olika, beroende på mitt schema, vilken tid jag hämtar. 1-2 dagar i veckan hämtar jag ”sent”, vilket är 17:00 i deras värld. Om jag hämtar tidigt så blir det redan 13:30.

17:20 – Jag börjar förbereda middagen, som jag har tidigare planerat, så det är bara att plocka fram ingredienserna.

18:20 – Maken kommer hem och då brukar maten vara klar ungefär den tiden. Jepp, jag har maten på bordet när han kommer hem men sen får han laga all mat på helgerna. Jag lagar 5 middagar på vardagarna och han 2 luncher och 2 middagar på helgerna. Det känns ändå okej.

20:30 – Läggdags för barnen. Vi borstar tänderna och säger god natt till barnen. Ibland vill Zack ligga och läsa en stund eller leka med legogubbar i sängen och då får han det. Han brukar sköta det där bra och släcka själv efter 15-20 minuter.

Jag bäddar ner mig i sängen och spelar eller ser nån serie på iPad:en med en kopp te på nattduksbordet. Eller så sätter jag mig och bloggar i soffan. Maken sätter sig i kontoret vid datorn och spelar. Ibland tittar vi på nån serie tillsammans, men det blir oftast på helgerna, på vardagarna tycker vi att det är rätt så skönt med egen tid på kvällarna.

 
22:00 – Lights out! Maken kommer och lägger sig. Jag måste sova senast kl. 22, annars är jag helt slut dagen efter!
Kalasande och simskola

God morgon ny vecka! Det har varit fullt upp helgen. Igår var det både simskoleavslutning och fika för släkten för att fira att Leah har fyllt 7 år. Barnen har gått i simskola i flera år nu och Zack är faktiskt helt klar nu. Det finns ingen mer simkurs nu, utan om han ska fortsätta så får det bli i mer avancerade grupper med inriktning på t.ex. bröstsim. Leah ska däremot gå åtminstone en termin till. Men simskolan har varit väldigt väldigt bra och vi har varit så nöjda. Barnen har lärt så otroligt mycket, olika simsätt, dyka och livräddning. Det känns så viktigt att barnen kan simma!

Jag kunde faktiskt inte alls simma när jag flyttade hit till Sverige, när jag var 9 år. I USA (där jag växte upp) så lärde man sig inte att simma i skolan och mina föräldrar försökte inte heller lära mig. Många amerikaner kan ju inte simma alls! Men när jag flyttade hit och började gå på gympalektionerna så var det ibland simning. Då var jag runt 10-11 år och jag hittade på ursäkter varje gång vi skulle simma, för jag kunde ju inte det och det var jättepinsamt att erkänna det då alla andra klasskompisar kunde simma. Så jag sa att jag hade ont i magen, att jag hade glömt badkläder, mm mm. Till slut (efter måååååånga missade gympalektioner med simning) så ”tvingade” gympaläraren mig att vara med och sa att jag skulle låna en baddräkt. Jag fick panik och sprang hem gråtandes. Skolan ringde hem och då kom det fram att jag inte kunde simma. Då fick jag gå på privata simlektioner på måndagarna, när vi egentligen hade nån annan lektion. Jag lärde mig rätt så snabbt att simma och sen dess har jag tyckt om att simma.

 
Kalaset igår för släkten var som alltid väldigt trevligt. En massa god fika och sitta och prata med alla. Leah tycker ju inte om choklad (och jag som älskar choklad undrar ibland om hon verkligen är min biologiska dotter?!? Haha…) så det blev mestadels bakverk med vanilj, jordgubb och hallon.
 
 
 
Presentöppning! Så många fina presenter hon fick! Tusen tack till alla  <3
 
 

Leah sa redan för två veckor sen att hon ville att bästa kompisen skulle komma hem till oss idag, dagen efter kalaset för då kunde hon och bästisen leka med alla nya leksaker… 🙂

Hoppas att ni får en fin måndag!