bambi

En helt vanlig vardag

5:00 – Zack vaknar. Morgonpiggast av oss alla. Jag försöker övertala honom att sova mer, när det inte går så får han sitta och titta på tv medan resten av familjen sover.

06:00 – Makens väckarklocka ringer. Om vi inte har bråttom så snoozar vi två gånger. Sen duschar en av oss och den andra plockar fram frukost.

06:30 – Frukost. Oftast bestående av Hönö-kaka med smör till barnen och Hönö-kaka med ost på till dom vuxna. Äppeljuice till barnen, apelsinjuice till maken och hallonjuice till mig. Ja, vi har tre olika slags juice på frukostbordet, såna är vi!

07:15 – Ut ur dörren! Jag kör resten av familjen till skolan, där dom hoppar ur. Maken lämnar sen barnen och kryssar av dom och allt det där medans jag åker till jobbet.

08:00 – Anländer till jobbet. Sätter på te-vatten och startar datorn vid mitt skrivbord. Om det är måndag eller onsdag så har jag bara 20 minuter innan jag har lektion, så då är det bara att snabbt plocka ihop material och se till att jag har allt till morgonlektionen. Om det är nån av dom andra dagarna så tar jag det lugnt och dricker te, kollar mail och surfar runt lite innan jag förbereder dagens första lektion.

11:00 – Lunch. Jag äter oftast en tidigt lunch och en snabb lunch. Jag har inte ro att sitta och äta länge. Jag har oftast matlåda med mig och den äter jag upp på 10 minuter. Sen sitter jag kanske kvar en stund i personalrummet och pratar med kollegor.

13:30-17:00 – Jag åker och hämtar barnen. Det är väldigt olika, beroende på mitt schema, vilken tid jag hämtar. 1-2 dagar i veckan hämtar jag ”sent”, vilket är 17:00 i deras värld. Om jag hämtar tidigt så blir det redan 13:30.

17:20 – Jag börjar förbereda middagen, som jag har tidigare planerat, så det är bara att plocka fram ingredienserna.

18:20 – Maken kommer hem och då brukar maten vara klar ungefär den tiden. Jepp, jag har maten på bordet när han kommer hem men sen får han laga all mat på helgerna. Jag lagar 5 middagar på vardagarna och han 2 luncher och 2 middagar på helgerna. Det känns ändå okej.

20:30 – Läggdags för barnen. Vi borstar tänderna och säger god natt till barnen. Ibland vill Zack ligga och läsa en stund eller leka med legogubbar i sängen och då får han det. Han brukar sköta det där bra och släcka själv efter 15-20 minuter.

Jag bäddar ner mig i sängen och spelar eller ser nån serie på iPad:en med en kopp te på nattduksbordet. Eller så sätter jag mig och bloggar i soffan. Maken sätter sig i kontoret vid datorn och spelar. Ibland tittar vi på nån serie tillsammans, men det blir oftast på helgerna, på vardagarna tycker vi att det är rätt så skönt med egen tid på kvällarna.

 
22:00 – Lights out! Maken kommer och lägger sig. Jag måste sova senast kl. 22, annars är jag helt slut dagen efter!