bambi

Kalasande och simskola

God morgon ny vecka! Det har varit fullt upp helgen. Igår var det både simskoleavslutning och fika för släkten för att fira att Leah har fyllt 7 år. Barnen har gått i simskola i flera år nu och Zack är faktiskt helt klar nu. Det finns ingen mer simkurs nu, utan om han ska fortsätta så får det bli i mer avancerade grupper med inriktning på t.ex. bröstsim. Leah ska däremot gå åtminstone en termin till. Men simskolan har varit väldigt väldigt bra och vi har varit så nöjda. Barnen har lärt så otroligt mycket, olika simsätt, dyka och livräddning. Det känns så viktigt att barnen kan simma!

Jag kunde faktiskt inte alls simma när jag flyttade hit till Sverige, när jag var 9 år. I USA (där jag växte upp) så lärde man sig inte att simma i skolan och mina föräldrar försökte inte heller lära mig. Många amerikaner kan ju inte simma alls! Men när jag flyttade hit och började gå på gympalektionerna så var det ibland simning. Då var jag runt 10-11 år och jag hittade på ursäkter varje gång vi skulle simma, för jag kunde ju inte det och det var jättepinsamt att erkänna det då alla andra klasskompisar kunde simma. Så jag sa att jag hade ont i magen, att jag hade glömt badkläder, mm mm. Till slut (efter måååååånga missade gympalektioner med simning) så ”tvingade” gympaläraren mig att vara med och sa att jag skulle låna en baddräkt. Jag fick panik och sprang hem gråtandes. Skolan ringde hem och då kom det fram att jag inte kunde simma. Då fick jag gå på privata simlektioner på måndagarna, när vi egentligen hade nån annan lektion. Jag lärde mig rätt så snabbt att simma och sen dess har jag tyckt om att simma.

 
Kalaset igår för släkten var som alltid väldigt trevligt. En massa god fika och sitta och prata med alla. Leah tycker ju inte om choklad (och jag som älskar choklad undrar ibland om hon verkligen är min biologiska dotter?!? Haha…) så det blev mestadels bakverk med vanilj, jordgubb och hallon.
 
 
 
Presentöppning! Så många fina presenter hon fick! Tusen tack till alla  <3
 
 

Leah sa redan för två veckor sen att hon ville att bästa kompisen skulle komma hem till oss idag, dagen efter kalaset för då kunde hon och bästisen leka med alla nya leksaker… 🙂

Hoppas att ni får en fin måndag!