bambi

Aktiviteter för barn

Hur många aktiviteter är ”lagom” för barnen? Ja, det är en het fråga. Vissa tycker att barn ska knappt ha några aktiviteter efter skolan, så att dom får ta det lugnt och fokusera på läxor. Medan andra tycker att det är bra med en massa aktiviteter.

Jag har väl alltid befunnit mig någonstans mitt emellan. Men! Jag tycker att det är så viktigt att lyssna på barnet och höra vad hen tycker själv.

Tidigare har Zack och Leah haft två aktiviteter var i veckan. Men nu tyckte Zack att det räckte med en aktivitet – klättring. Leah däremot har tre aktiviteter: klättring, simning och gymnastik. Dom är ju olika och vill olika saker.

Så, båda barnen går i klätterskola. Maken har hållt på med klättring länge (säkert 10 år) men jag är egentligen inte så intresserad. Men jag blev tvingad att klättra lite senast (ni ser mig här nere till höger) då jag ska ta ”grönt kort” för att kunna säkra när barnen klättrar.

Zack har redan gått en termin och klättrar nu väldigt höga och svåra väggar. 12 meter upp är han på bilden här nedanför till vänster. Otroligt att han fixar det. Jag som blev rädd av den lilla biten jag klättrade!

 

Leah går nu sin första termin, så vi får se vad hon tycker och om hon vill fortsätta klättra sen.

Vad håller era barn på med för aktiviteter och hur många är ”lagom” enligt er?