bambi

När min pappas bil blev kändis

Hej vänner! Hoppas att allt är bra med er. Här har det varit en känslosam vecka. Som jag berättade tidigare så dog min fina farbror förra veckan. Denna vecka dog mina systrars pappa (vi har samma mamma men olika pappor). Så tråkigt och det kom rätt så hastigt. Båda två blev 79 år gamla.

Min syster som bor i USA har inte varit här i Sverige sen hon flyttade dit, för 39 år sen. Hon är född och uppvuxen här i Sverige och är faktiskt svensk medborgare. Nu försöker vi få hit henne för hennes pappas begravning. Det är lite krångel eftersom hon har gift sig i USA och bytt namn och har således ett annat efternamn hos Skatteverket än hon har idag. Det är jättekrångligt att få till ett nytt pass för henne och den svenska ambassaden har begränsade öppettider…

Men jag hoppas så att vi ska få hit min syster. Jag har inte träffat henne på flera år nu och Zack och Leah har aldrig träffat henne. Tänk om dom äntligen får träffa sin moster!

Så, det har varit blandade känslor av sorg och sen glädje att min syster kanske kommer hit… Åh, va jag hoppas att hon kommer hit!

Min pappa fyllde 80 år i somras och är alltså bara ett år äldre än sin bror och mina systrars pappa som nyss dog. Det får mig onekligen att tänka och undra hur mycket tid jag har kvar med honom. Jag försöker umgås med honom så mycket som möjligt och vi ringer varandra flera gånger i veckan.

Ett av hans stora intressen är bilar och jag tittade igår på Tårtgeneralen där min pappas gamla Volvo finns med i början. Det är en ovanlig sort (tydligen) och den är ”guldfärgad”. Han blev tillfrågad när dom spelade in filmen i Köping och han bor inte så långt därifrån. Jag tog en screenshot som jag har mailat honom  🙂

 
P.S: Han tog med sig denna bil från USA när han flyttade tillbaka till Sverige. Så om man tittar noga så ser man Californias delstatsflagga fram på bilen.
Efter 16 veckor...

I lördags gick mitt medlemskap hos Viktväktarna ut. Då hade jag kört på i 16 veckor. Jag var väldigt strikt i början och åt nästan inget av min ”veckobonus” men det som är så bra med Viktväktarna är att man faktiskt ”får” äta allt. Till och med McDonalds-mat är points-beräknat!

Nåja, jag har inget samarbete med Viktväktarna (bäst att vara tydlig med det) men för mig har det fungerat väldigt bra så jag vill gärna lyfta fram dom på grund av det.

Under dessa 16 veckor så har jag gått ner nästan 12 kg. Jag är idag ett kilo ifrån ”normalvikt” enligt BMI.

 
Jag passade på att köpa ett nytt 16-veckors paket från Apoket Hjärtat innan årsskiftet så att jag kunde ta detta på mitt friskvårdsbidrag för i år. *tips*
 
 

Varför jag tror att detta funkade för mig just nu? Jag var motiverad och hade bestämt mig. Jag veckoplanerade måltiderna och såg till att jag bara hade sånt som var ”viktväktar-vänligt” hemma. Så innan jag började så såg jag till att det inte fanns något som skulle fresta mig för mycket och fyllde fruktskålen med en massa goda alternativ. Jag köpte hem min favoritfrukt och unnade mig lite lyxigare frukt så som papaya och honungsmelon.

Man kan komma rätt så långt med bara hjälp av sina tankemönster. När jag blev frestad så tänkte jag ”jag vet hur denna kaka smakar, så jag behöver inte smaka på den”. Ibland kunde jag bara lukta på saker och tänka på hur det smakade och tänka på att själva smakupplevelsen kommer att vara över på 30 sekunder så det är inte värt det.

Sen så har jag unnat mig potatisgratäng, glass, kakor och annat under dessa 16 veckor men i begränsade mängder!

Nu kör jag på i 16 veckor till. Första målet är att komma ner till ”normalvikt” enligt BMI, vilket jag bara är ett kilo ifrån (yeah!). Sen så vill jag gå ner några kilo till så att jag är någonstans i mitten av ”normalvikt”.

Paketkalendrar

God morgon ny vecka! I fredagskväll hängde jag och maken upp barnens paketkalendrar. Leah var iväg med scouterna på avslutningshajk och övernattning. Nu har hon fått 6 nya märken som ska sys dit!

När hon kom hem på lördagen så väntade hennes första paket på henne. Både Zack och Leah fick varsin tomteluva i sitt första paket. Jag trodde att dom skulle tycka att det var lite tråkigt, men båda blev jätteglada och gick runt med tomteluvorna på sig.

 
Även Hera tyckte att paketkalendrarna var spännande… eller i alla fall dom snören som hänger ner…
 
 
 
Igår fick barnen lite godis i sina paket, eftersom det var helg. Jag har gjort så att dom får lite godis i ett av paketen som är under helgen, annars är det mestadels leksaker, pyssel och lite julkläder.
 
 
Även jag har börjat öppna min julkalender. Denna unnade jag mig i år. Känns jättekul att få öppna och den är ju så fin! Älskar den!! December känns SÅ mycket roligare med julkalendrar!