bambi

Ett snöigt sportlov
Oj, nu när jag sitter och skriver detta så vräker det ner snö. Imorse så var det jättefint, soligt och krispigt. Barnen tog fram sina snowkicks som dom fick i julklapp och hjälpte mig även att skotta lite. Jag tror att vi kommer behöva skotta igen så som det ser ut ute nu!
 
 
 

Det är jätteskönt med sportlov, men jag har jättemycket jobb att göra. Även annat. Hade ju tänkt sortera och städa garaget. Som vanligt är min to-do lista superlång när lovet kommer…

Efter snöskottningen och lite lek ute i solskenet så tog jag med barnen och handlade. Om ni tror att barnen slutar att sitta i kundvagnen efter det att dom är 2-3 år… så kan jag säga att så är det inte för mina barn. Dom vill alltid sitta i vagnen och det blir ju inte lättare och lättare ju äldre dom blir att dra den där vagnen. Trångt blir det också…

 
Nej men jag kastar ut dom efter ett tag, för annars får man knappt plats med några varor.
Kärlek
 
Förra veckan var det ju både semmeldagen och alla hjärtans dag! Tidigare år har jag kört all-in och bakat både egna semlor och kanske något till alla hjärtans dag. Nu när jag har haft så mycket på jobbet så fick det bli köpe-semlor i år. Barnen var inte så ledsna för det…. maken fick gå förbi ett bageri i stan och köpa med sig på vägen hem.
 
 
Mitt hjärta smälte när Zack kom hem med ett alla hjärtans dag-hjärta till Leah. Jag som är ett riktigt sladdbarn (min yngsta storasyster är 16 år äldre än mig) har inte riktigt vuxit upp med syskon och upplevt den där syskonkärleken. Så det är så fint att se och jag brukar bli helt tårögd när dom visar extra mycket kärlek till varandra (det händer ju inte varje dag, om man säger så…).
 
 
Mycket roligt på jobbet nu
 

Hej vänner! Jag hade ju tänkt blogga en massa denna vecka men det blev inte av. Men jag har flera inlägg på lager! Dom kommer!

Det är fullt upp på jobbet, vilket faktiskt är väldigt roligt. Jag älskar mitt jobb som IB koordinator. Det händer hela tiden grejer! Förhoppningsvis så kommer jag att få mer tid i tjänsten till att sköta IB till hösten (och då mindre undervisning). Just nu är det lite tufft att hinna med allt.

Jag har åkt runt och pratat om IB hos årskurs 9, nu när dom skulle göra sitt gymnasieval. Det stängdes i torsdags och snart ska vi ha inträdesprov för dom som har sökt till oss. Dom får göra ett matteprov, ett engelskaprov och sen blir det även en kort intervju. Vi brukar bjuda på tacos efteråt och ha lite mingel, så det brukar faktiskt vara lite trevligt.

För ett tag sen så hade vi besök av Hans Roslings son, Ola, som föreläste om det som hans pappa är känd för. Dom föreläste tillsammans innan Hans dog. Det var otroligt intressant och jag hade kunnat lyssnat på honom hela dagen. Det är bra att påminnas om hur allting faktiskt blir bättre och bättre, trots att medierna ofta vill utmåla motsatsen.

Så det händer en massa roligt på jobbet, men snart är det sportlov. Förra sportlovet åkte vi till Dominikanska Republiken, i år ska jag rensa och städa ur förråd och garage tänkte jag. Haha, lite skillnad mot förra årets lov  😉