bambi

Las Salinas - naturliga havspooler

Ni som följer mig på Instagram (där heter jag @bambiblogg) såg att vi badade i naturliga havspooler igår (på Instastories kan ni se en film därifrån också). Stället känns som en oupptäckt pärla för det var i stort sett inga utländska turister.

Vi hyrde bil och körde då ut till Las Salinas som stället heter. Vi kom fram på förmiddagen och då var det lågvatten.

 
Det är lavasten runtom och klart och fint vatten i poolerna.
 
 
Det är tre pooler som alla förbinds av tunnlar. Detta var tidigare saltpooler, men används nu att bada i. Det finns trappor ner till alla tre pooler. Det har satts upp pålar runt om som skyddar poolerna mot dom stora vågorna som finns utanför poolerna.
 
 
 
Det fanns inga restauranger i närheten, så om ni åker hit så rekommenderar jag att ni tar med en matsäck. Vi åkte iväg och åt lunch. När vi kom tillbaka efter lunch så kom vi från andra hållet och det var betydligt mer folk där.
 
 
När vi kom tillbaka efter lunch var vattnet betydligt högre och vågorna var mycket större.
 
 
 
Den yttre poolen blev som en vågbassäng. Maken som älskar vågor ville absolut bada i den och simma bland vågorna.
 
 
 
Poolen längst bort från havet var lugn hela tiden och där badade både barn och vuxna. Det fanns även en hel del fiskar att titta på i poolerna. Barnen snorklade lite och tittade på fiskarna.
 
 
Bilderna gör inte stället rättvisa. Det är oerhört vackert med havet i bakgrunden och sen dom fina poolerna i lavasten. Detta var en av våra bästa utflykter under resan! Så häftigt! Vattnet var lite kallt och det är bra att ha badskor med sig för vissa stenar kan vara lite vassa, men om man bara går ner för trapporna klarar man sig bra utan badskor.
Månförmörkelsen här på Gran Canaria
Hej vänner! Såg ni månförmörkelsen igår kväll? Vi gick ner till stranden och fick sen den.
 
 

Rätt så häftigt att se den så där röd.

Tyvärr så snubblade Zack när vi sprang ner till stranden. Han är som jag, lite kobent. När jag var liten så fick jag hålfotsinlägg, för att korrigera hur jag gick. Jag vet inte om man fortfarande använder sig av sånt, men jag ska kontakta skolsyster angående detta för han snubblar rätt så ofta. Nu skrubbade han upp knäna rätt rejält, vilket gjorde att han inte kunde riktigt njuta av den röda månen. Stackarn. Vi stannade inte länge vid stranden utan gick tillbaka till lägenheten och gjorde rent såren och plåstrade om honom. Jag hade med mig ett halvt apotek (för allt som skulle kunna hända), så vi kunde enkelt ta hand om såren.

Annars så har vi det oförskämt bra. Mycket bad, plask och solning.

 
 
Las Palmas - Las Canteras och Las Arenas
 

Här om dagen hyrde vi bil och körde norrut mot Las Palmas. Vi har aldrig varit där förut, så det var kul att upptäcka ”stan”. Vi åkte till Centro Comercial Las Arenas, som är en stor shoppingcenter intill stranden Las Canteras.

Vi fick tipset av biluthyraren att det är jättesvårt att hitta parkering i stan, så vi skulle hellre parkera i shoppingcentrets garage och sen gå därifrån. Vilket vi då gjorde.

 
 
Det var 25 grader och lite mulet när vi kom till Las Canteras men ändå var det en hel del som badade och framförallt surfade.
 
 
 
Den delen som vi såg av Las Palmas var väldigt färgglatt. Man blev glad av staden!
 
 
 
Från shoppingcentret Las Arenas så ser man stranden, till och med när man sitter på McDonalds kan man njuta av utsikten  😉
 
 
Gladast var jag nog av att hitta Primark inne på Las Arenas, en lågpris-butik, lite lik H&M men nästan ännu billigare. Jag köpte flera tishor till mig och barnen för 2,50 euro styck.
 
 
 
Primark hade massor med fint och roligt. Tyckte vi handlade massor, men ändå blev det inte så dyrt.
 
 
Vi hittade även en rolig godisbutik inne på Las Arenas. Där gick barnen loss och handlade en gigantisk klubba (som innehåller 20 stycken klubbor) för 9 euro och en gigantisk hink med karamellpopcorn för 3 euro.
 
 
 

Jag tyckte att det var väldigt billig shopping inne i Las Palmas. Men det var många reor igång just nu. Vi köpte inte mycket som det inte var rea på.

Denna outfit till Leah, både t-shirt och shorts, kostade bara 5 euro.

 Jag skulle gärna åka och shoppa mera här på Gran Canaria men jag vet att maken hatar shopping. Så det får nog räcka med dom timmarna vi gick runt på Las Arenas  😉