bambi

Skattjakt från påskharen
 

Glad påsk alla fina läsare! Har påskharen varit hos er? Hos oss så förberedde vi en skattjakt….

Efter frukosten så sa jag och maken till barnen att vi såg påskharen utanför huset. Dom skulle skynda sig för att se påskharen där ute, men hann precis missa den… attans… Men påskharen hade lagt ett brev i brevlådan. Så Leah sprang ut och hämtade brevet….

 
I brevet fanns första ledtråden som ledde till nästa ledtråd… osv… Barnen fick springa in och ut och leta ledtrådar. Totalt 8 stycken hade vi gömt.
 
 
Vi ville att barnen skulle vara sysselsatta ett tag, så dom fick leta i böcker och klura ut vad vi menade med dom olika ledtrådarna…
 
 
Till slut så hittades två påskägg var, under deras kuddar!
 
 
 

Det fick bli två påskägg med lite godis, legogubbar, mini-pussel och lite annat.

Glad påsk!

Söndagspromenad
 

God morgon måndag! Jag hoppas att ni har haft en fin helg! Det har vi! Det har varit en massa långpromenader i vårsolen och lite bakning och annat. Jag älskar verkligen området vi bor i, nära till naturen men samtidigt nära stan. Barnen har en hel del aktiviteter på helgerna, så blir ofta hemma på helgerna och ”uppbokade” på så sätt.

Idag kommer alla 9:or som har sökt till oss på IB programmet. Som IB koordinator så ansvarar jag för inträdesproven som dom måste göra. Det är ett matteprov och ett engelskaprov. Sen blir det en kort intervju och lite tacobuffé och mingel. Det ska bli spännande att träffa alla som har sökt till oss, som då kanske är våra blivande elever!

 
Enhörningskalas
 

I lördags var Leah iväg på kalas. Temat var enhörningar och regnbågar. Något som är väldigt populärt just nu, ni kanske också har märkt det.

Det är förstås roligt med tema och få klä upp sig och fixa i ordning sig. Leah ville ha på sig sin nya jumpsuit från Nova Star (jag är inte sponsrad!)och ville att vi skulle färga håret med hårspray.

 
 
Sen var det noga med att skriva och rita en massa i gratulationskortet också. Både hon och jag älskar pennor. Jag har alltid haft en fetisch för pennor och samlat på pennor. Jag älskar att skriva med olika färger i min kalender, göra symboler, ramar kring det jag skriver och sånt. Leah älskar också pennor och hon fyller snart år så jag har faktiskt beställt en massa pennor åt henne. Om ni också älskar pennor, så kommer ni älska penstore.se (om ni inte redan har upptäckt det – också ej sponsring!). Jag som är uppvuxen i USA är ju uppvuxen med Sharpies, pennor som är permanenta och riktigt riktigt bra. Jag fattar inte att dom nästan inte finns här. I USA finns dom i vanliga matbutiker och alla har såna hemma. Så såna har jag beställt förut ifrån penstore och är så glad över dom. Maken fattar ingenting av min besatthet av pennor och förstår inte hur jag kan beställa pennor för flera hundra, han tycker ”penna som penna”…haha…