bambi

Ja, vad fanns där mellan bönans ben?

Flera av er har frågat "När får vi veta bönans kön?". Någon berättade också att hon inte hade fått veta könet på sin bebis på ultraljudet. En kompis till mig vars mamma är barnmorska berättade innan ultraljudet att man har rätt att veta allt som barnmorskan vet om ens "tillstånd". Så om barnmorskan ser vad bebisen har för kön så får hon inte undanhålla det. Däremot så måste inte barnmorskan kolla efter just könet, eftersom det inte har något medicinskt värde. Så, om barnmorskan inte redan har sett könet så kanske man inte får veta det...

Nu var min barnmorska snäll och tog sig lite extra tid och kollade efter könet på bönan. Jag vet inte om hon hade sett det innan, men hon gick tillbaka och visade oss ordentligt. Hon frågade vad vi tyckte att det såg ut som. Vi såg inget som såg ut som en snopp, så jag sa "en tjej?". Och hon sa "Ja, jag tycker att det ser ut som det eftersom jag inte ser nåt som hänger och dinglar där."

Dom flesta av er har ju gissat på tjej och könstestet visade ju på tjej... så det verkar som att det stämmer. Vi kan nog vara rätt så säkra på att det är en tjej som kommer att titta ut. Allt pekar ju på det.

Jag känner lite mer samhörighet och glädje nu när jag vet lite mer om bönan. Jag kan föreställa mig lite mer hur bönan ser ut där inne och så kan vi välja namn till bönan. Så många nya kläder eller prylar kommer ju inte att köpas eftersom Zack alltid har haft kläder i alla färger, så ibland kan det även vara rätt så ekonomiskt att vara genusmedveten.  :)

(Hihi, jag skrev ordet "snopp" i fet stil för att lura er lite... för vid första anblick av inlägget kanske man tror att det var det barnmorskan hittade...)