bambi

Mitt semestertips

När jag reser någonstans så vill jag gärna svepas med av omgivningen. Känna den i mina ådror. Känna doften av årtusenden av kultur och traditioner. Det resmålet som jag fått den känslan i hela kroppen av är Venedig. Dit borde verkligen alla åka någon gång i livet!Där kan man uppleva kärlekens innersta natur, man kan bli starkt troende och man kan uppleva italienarnas stora karneval då alla går runt i vackra ansiktsmasker.
Även fast Venedig inte är så stort så är det inga problem att gå runt där i många timmar och titta på alla vackra byggnader med otroligt mycket historia, ta en fika i något mysigt café (som förstås ligger i en av dom vackra byggnaderna) eller äta en god äkta italiensk pizza.En gondolfärd är ett måste när man besöker Venedig. Det går att pruta lite på priset, men det blir ändå en dyr liten tripp men ett minne för livet (tror att vi betalade 500 kronor när vi var där!!). Oftast så sjunger gondoljären något på italienska och man kan luta sig tillbaka och njuta av utsikten. En gondolfärd brukar ta en halvtimme ungefär. En gondolfärd i skymningen rekommenderas!Man behöver aldrig ha tråkigt när man är Venedig, men om är sugen på lite mer sol och bad så kan man enkelt ta en båttaxi till vackra Lido de Jesolo. Rekommenderas!

Det finns otaliga kyrkor och museer i Venedig. Man hör hur man utbrister "åh" och "ah" över alla anrika föremål som finns överallt. Ibland blir det till och med ett skratt eller två...

 Har ni varit i Venedig? Vad tyckte ni om staden?