12 st.
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
Frosting
5 dl florsocker
100 g smör, rumstempererat
1 dl kakao
3 msk mjölk
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med sticka innan du tar ut dom!
5. Dags för frostingen! Vispa ihop florsocker, smör och kakao till en slät smet. Tillsätt mjölken medans du vispar. Fortsätt och vispa tills frostingen blir lätt och fluffig, ca 5 minuter. När cupcaksen har kallnat så kan du ha på frostingen.
Testa att ha på olika toppingar på cupcaksen. Man kan använda sig utav silverkulor (finns bland strösslet i matbutiken), krossade maränger, små blommor, nötter, mm. Låt fantasin flöda!
Jag ville ha ett chokladigt tema så jag valde att pudra på kakao på några, hyvla choklad över några andra, ha chokladströssel på en del och ha på min favorit glasstopping på några - nougatsås! Riktigt mumsiga blev dom, det även gästerna!